موزه های تهراناستان تهران

موزه زمان تهران (تماشاگه زمان)

شب

شمال شهر تهران دارای تعداد زیادی بنای تاریخی است. یکی از این بنا ها که در محله زعفرانیه قرار دارد متعلق به زمان قاجار است و در حال حاضر با نمایش ساعت های لوکس و قدیمی در آن، موزه تماشاگه زمان نام گرفته است.

موزه زمان تهران | گذری در ایام گذشته

موزه زمان تهران که با نام موزه تماشاگه زمان و موزه ساعت نیز شناخته می‌شود، یکی از عمارت های تاریخی پایتخت است که در دوران قاجار ساخته شده. این عمارت زیبا که در شمال تهران و در منطقه زعفرانیه قرار دارد، به حسین خداداد، تاجر معروف دوران پهلوی تعلق داشت و به همین خاطر همچنان برخی آن را با نام خانه حسین خداداد می‌شناسند. این بنا که در سال 1342 توسط خداداد خریداری شد و تغییرات گسترده ای در آن صورت گرفت، در حدود 19 سال پیش به مکانی برای نمایش ساعت های قدیمی و خاص تبدیل، و برای عموم بازگشایی شد. برای داشتن یک روز خوب در تهران، موزه زمان تهران را از دست ندهید.

تاریخچه و مساحت موزه زمان تهران

عمارت موزه زمان در محوطه ای زیبا به مساحت 5 هزار متر مربع واقع شده. باغ های پیرامون موزه ساعت از اراضی باقی مانده باغ فردوس هستند که از دارایی های ناصرالدین شاه بوده اند. پس از مرگ ناصرلدین شاه، این باغ ها در اختیار معیرالممالک، داماد شاه قرار گرفت. معیرالممالک علاقه ای به این باغ نداشت و از درختانش به عنوان هیزم استفاده میکرد. 55 سال پیش این ملک توسط حسین خداداد که تاجری موفق و معروف در آن زمان بود، خریداری شد و با نظارت او، عمارتی در دو طبقه در آن ساخته شد. حسین خداداد در ترمیم کاخ زمان از برجسته ترین استادان گچ بری ایران برای تزئین ستون ها و دیوارهای خانه کمک گرفت و از معماران و طراحان معروفی برای مقاوم سازی این بنا استفاده کرد.

گچ بری های عمارت حسین خداداد 12 سال طول کشید و در سال 1356 به یکی از برجسته ترین آثار هنری تهران تبدیل شد. معماری داخلی این بنا تلفیقی از سبک های ایرانی و خارجی است و حاشیه ها و سردرهای آن مانند سبک های قاجاری طراحی شده اند. حسین خداداد با تلاش های بی وقفه ای که در ساخت این عمارت انجام داده بود تنها 1 سال در آن زندگی کرد و سپس در کشور آمریکا اقامت گرفت. پس از انقلاب، موزه زمان تهران تحت تصرف بنیاد مستضعفان در آمد.

دیدنی ها و ساعت های موزه تماشاگه زمان

در موزه زمان زعفرانیه ساعت هایی مربوط به قرن های هفدهم تا بیستم میلادی جمع آوری شده اند که به غیر از کشور خودمان، از کشورهایی مانند سوییس، انگلیس، فرانسه و آلمان تهیه شده اند.

ساعت های افراد صاحب نامی همچون ناصرالدین شاه، پروفسور محمود حسابی و بازیگرانی مانند داوود رشیدی و علی کشاورز نیز در این مکان وجود دارند و اسناد و مدارکی مرتبط با موضوع زمان، ساعت های مکانیکی و ساعت های کوکی نیز در موزه تماشاگه زمان به چشم می‌خورند.

طبقه اول موزه ی زمان شامل نمونه های جالبی از ساعت های کوکی مانند ساعت های شاهینی، رومیزی، آونگی، دیواری و ایستاده است که هر کدام از آن ها تلفیقی از صنعت و هنر هستند. یکی از آثار برجسته طبقه اول موزه زمان تهران ساعت تاقچه ای حکاکی شده از تصاویر شاه پهلوی اول با قدمتی 80 ساله است که در زمان قدیم در قورخانه تهران ساخته شده بود و سپس به این مجموعه منتقل شد. همچنین یک ساعت رومیزی فرانسوی از جنس برنز با روکش آب طلا در این مجموعه موجود است که مربوط به قرن 19 میلادی است. بر روی این ساعت پیکره هومر، شاعر مشهور یونانی حکاکی شده است.

بخش دیگری از طبقه اول موزه زمان تهران به اتاق زیبایی به نام اتاق اصفهانی ها تعلق دارد. طراحی و گچبری های ماهرانه این اتاق مشابه اتاق موسیقی کاخ عالی قاپوی شهر اصفهان است. سقف این اتاق با طرح هایی از فرش اصفهان و آب طلا کاری مزین شده است. تابلوهای گچ بری شده از طرح های آدم، حوا، هابیل و قابیل هم جلوه فوق العاده ای به این اتاق بخشیده اند.

طبقه دوم ساختمان موزه تماشاگه زمان به بخش هایی مانند اتاق آثار هوشنگ فروتن، اتاق ابزار تعمیر ساعت، مجموعه ای از ساعت های مچی و جیبی و بخشی که در آن ساعت آفتابی ناصرالدین و ساعت احمدشاه قاجار، ابزارهای زمان سنج نجومی، ماکت کتیبه بیستون و تقویم هایی باستانی قرار دارند، اختصاص یافته است.

همچنین در محوطه موزه زمان تهران چندین ساعت مختلف و عجیب و غریب از جمله ساعت آفتابی، ساعت شنی، ساعت آبی مکانیکی، ساعت طنابی، ساعت شمعی، ساعت آبی و ساعت سوختی که مربوط به دوره های تاریخی مختلف هستند به نمایش گذاشته شده اند. نمونه های دیگری از ساعت ها و اشیاء معروف و قدیمی مانند ساعت کشتی، ساعت های دستبندی دو زمانه، ساعت شیفت نگهبانی، تقویم های ایرانی باستانی و ظرف های سنجش زمان در بخش های مختلف موزه تماشاگه زمان به چشم میخورند.

علاوه بر داشتن گنجینه های با ارزش، سبک معماری، آیینه کاری ها و گچبری های زیبای این عمارت گردشگران بسیاری را به خود جلب میکند و افراد علاقه مند به آثار تاریخی و معماری هم قطعا از بازدید موزه ساعت تهران لذت خواهند برد.

سایر امکانات موزه زمان

موزه ساعت (باغ موزه زمان)، یکی از بهترین و دیدنی ترین مکان های گردشگری شمال شهر تهران است که هوایی مطبوع و محیطی خلوت و آرام دارد. کافه رستورانی معروف در محوطه باغ فعالیت دارد که صرف صبحانه در آن به هر فردی توصیه می‌شود. از دیگر امکانات موزه زمان تهران میتوان به گالری زمان فعال در عرصه خرید آثار هنرمندان، سرویس های بهداشتی و نمازخانه اشاره کرد.

اماکن دیدنی اطراف موزه زمان زعفرانیه

همانطور که میدانیم شهر تهران از زمان قاجار تا به امروز پایتخت ایران بوده است و آثار تاریخی و مکان های دیدنی بیشماری دارد. به گردشگران توصیه میشود تا از مکان های گردشگری نزدیک موزه زمان تهران مانند موزه سینمای ایران، موزه دکتر حسابی، باغ فردوس، باغ موزه هنرهای ایرانی و رصد خانه زعفرانیه دیدن کنند.

آدرس :

موزه زمان كجاست؟

آدرس موزه زمان تهران: خیابان ولیعصر، زعفرانیه، جنب چهارراه پرزین بغدادی می‌باشد.

مسیرهای دسترسی به موزه تماشاگه زمان

برای بازدید از موزه زمان بهترین راه استفاده از مترو یا بی آر تی است. پس از پیاده شدن از ایستگاه مترو تجریش، میتوانید با حدودا یک ربع پیاده‌روی به موزه برسید. اتوبوس های بی آر تی که به سمت تجریش می‌روند نیز روبروی باغ فردوس ایستگاه دارند که پس از آن تنها حدود 300 متر با موزه تماشاگه زمان فاصله خواهید داشت.
همچنین تاکسی های مختلفی در سراسر شهر تهران در دسترس هستند که به میدان تجریش میروند. میتوانید با سوار شدن تاکسی های خط تجریش و عبور از خیابان ولیعصر، سر خیابان زعفرانیه پیاده شده و خود را به موزه زمان برسانید.

ساعت کاری موزه زمان

ساعت بازدید موزه زمان زعفرانیه به این صورت هست که، همه روزه به غیر از جمعه ها و ایام تعطیل از ساعت 9 صبح تا 4 بعد از ظهر برای بازدید عموم باز است.

 

این مطالب هم واقعا جذابن!!!

نظر شما چیست، اینجا بنویس:)

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا