اماکن تاریخی شیرازاستان فارس

خانه های تاریخی شیراز

لیست خانه های تاریخی شیراز

خانه تاریخی صابر شیراز

خانه صابر یکی از بنا های تاریخی شیراز است که امروزه در شیراز از آن به عنوان موزه اتفاده می شود. این خانه به دو بخش درونی و بیرونی تقسیم می شود که دارای اتاق های 3 یا 5 دری را در قسمت های مختلف چون شمال، جنوب و شرق خود دارند. خانه صابر شیراز با توجه به سبک معماری سنتی و گچبری های بی نظیر و همچنین کاشی کاری های زیبا، مکانی برای عکاسی به شمار می رود. در این بنای تاریخی پس از بازسازی هرساله کارگاه ها و نمایشگاه های مختلف زیادی برگزار می شود که همین امر سبب شده است در هر سال افراد زیادی از آن بازدید کنند. هتل بزرگ شیراز، هتل چمران شیراز و هتل هما شیراز از هتل های نزدیک به این خانه تاریخی به شمار می روند که می توانید با انتخاب آن ها برای اقامت در هر زمان که بخواهید برای بازدید به آن مراجعه کنید. همچنین باغ عفیف آباد و عمارت دیوانخانه از  نزدیک ترین جاذبه های گردشگری به این خانه می باشند.

نگاهی به سرفصل‌ها

آدرس: شیراز، روبروی شاهچراغ، محله سرباغ، بن‌بست کدخدا شیراز

خانه تاریخی سعادت شیراز

از دیگر بنا های تاریخی شیراز است که در محله سیاه واقع در بافت قدیمی شهر، قرار گرفته است. خانه سعادت، همچون خانه های حیاط دار، دارای اتاق های سه دری و پنج دری با معماری که به بیش از صد سال پیش برمیگردد، طراحی شده اند. گچبری ها، گره های چینی، کاشی کاری ها و… از جمله تزئیناتی است که در این خانه تاریخی به کار رفته اند. اگر علاقمند آشنایی با هنر های اصیل ایرانی می باشید، می توانید در زمان مراجعه به خانه سعادت، از کارگاه هایی چون صنایع دستی و خاتم کاری دیدن کنید. این خانه تاریخی در نزدیکی جاذبه های گردشگری چون مسجد مشیر السلطنه، دبیرستان سلطانی و بقعه سید تاج الدین غریب واقع شده است. همچنین از هتل های نزدیک آن می توان به اقامتگاه بوم گردی سی راه، هتل نیایش و خانه سنتی ستایش اشاره کرد که با اقامت در آن ها می توانید در کمترین زمان به این خانه دسترسی پیدا کنید. ایستگاه مترو زندیه، از نزدیک ترین ایستگاه مترو به این خانه می باشد. ساعت کاری این خانه تاریخی همه روزه به جزء ایام سوگواری و جمعه ها، از ساعت 8:30 صبح تا 14 و 15:30 تا 19 می باشد.

آدرس: شیراز، بلوار دستغیب، محله سنگ سیاه

خانه فروغ الملک شیراز، موزه مشکین‌فام

این خانه در ابتدا یک مکان مسکونی بوده اما طی گذشت زمان چندین بار تغییر کاربری داده و امروزه به عنوان یک موزه به نام موزه مشکین‌فام، از آن استفاده می شود. خانه فروغ الملک در سه طبقه زیرزمینی، همکف و طبقه اول ساخته شده که به بخش های درونی و بیرونی تقسیم می شود و امکاناتی چون آشپزخانه، حمام، دو حیاط مجزا و… را در خود جای داده اند. همچنین پاسدارخانه، آشپزخانه، اصطبل از دیگر بخش هایی است که در این خانه می توان مشاهده کرد. موزه مشکین‌فام در این خانه دارای بیش از صد قطعه هنری از خانوده مشکین‌فام و هنرمندان معاصر متولد فارس است که شامل آثاری چون خوشنویسی، نقاشی، آثار حجاری، هنرهای تجسمی و عکاسی می شود. یکی از مزایای خانه فروغ الملک، فروشگاه آن است که می توان در آن انواع کارت پستال، نوار، آلبوم، کتاب و… را خریداری کرد. خانه فروغ الملک، همه روزه از ساعت 9:30 صبح تا 12 و 15 تا 18:30 شب باز می باشد. برای دسترسی به این بنای تاریخی، در صورت استفاده از مترو، بایستی در ایستگاه مترو زندیه پیاده شوید. همچنین اگر با اتوبوس به این مکان می روید، می توانید در ایستگاه اتوبوس میدان امام حسین (ع)، پیاده شده و مسیر باقی مانده را به صورت پیاده طی کنید.

آدرس: شیراز، محله سنگ سیاه، پشت امامزاده بی دختران

خانه تاریخی منطقی نژاد

خانه منطقی نژاد، مرکز بافت قدیمی شهر واقع شده است و از خانه های تاریخی نزدیک حرم شاهچراغ به شمار می رود. وجود انواع هنر ها و آثار به جامانده از هنرمندان ایرانی در این خانه، سبب شده است که به عنوان موزه هنر های اسلامی و موزه آواها و نواها در بین مردم معروف شود. خانه تاریخی منطقی نژاد به بخش های مختلفی چون تالار آینه، موزه موسیقی و… تقسیم می شود. در تالار موسیقی این خانه نیز می توانید علاوه بر ابزار آلات موسیقی، از بخش های دیگری چون گالری موسیقی، کارگاه ساخت موسیقی سنتی، اتاق شنیداری و دیداری و… بازدید کنید. همچنین قسمتی دیگری هم دارد که اسناد ارزشمند تاریخی برخس از اساتید موسیقی ایران و تصاویری از برجسته‌ترین موسیقیدانان برتر دنیا در آن قرار گرفته است.

برای بازدید از خانه تاریخی منطقی نژاد می توانید در همه روز های هفته به غیر از عصر چهارشنبه و صبح جمعه از ساعت 8 صبح تا 12:30 و 16 تا 20 مراجعه کنید. لازم به ذکر است که برای بازدید از این خانه، می بایست مبلغی به عنوان ورودی پرداخت شود. همچنین نزدیک ترین ایستگاه مترو به خانه تاریخی منطقی نژاد، ایستگاه مترو زندیه می باشد.

آدرس: شیراز، بلوار کریمخان زند، بلوار دستغیب، خیابان نهم دی

خانه تاریخی توکلی شیراز

خانه توکلی شیراز از یک طبقه با زیرزمینی ساخته شده است که تنها یک در ورودی در قسمت شرقی آن وجود دارد. این خانه  دارای حیاطی است که در آن حوضچه ای بسیار زیبا قرار گرفته است. در اطراف این حوضچه می توان اتاق ها، ایوان، اصطبل و قهوه خانه ای واقع شده است که بنای کلی ساختمان را تشکیل داده اند. با مراجعه به خانه توکلی می توانید انواع المان های دوره قاجار، کاشی کاری های هفت رنگ، آجرکاری، ستون های سنگ تراشی شده، دیوار های طلاکوب و پر از نقاشی، و نقاشی هایی از چهره های برجسته همچون سلیمان نبی را مشاهده کنید. این بنای تاریخی در تمامی روز های هفته به صورت 24 ساعته باز می باشد.

آدرس: شیراز محله قدیمی گودعربان، خیابان لطفعلی خان زند، کوچه 184، پلاک 8

خانه زینت الملک شیراز

خانه زینت الملک در ضلع غربی باغ نارنجستان شیراز قرار گرفته است و همین امر سبب شده است تا توجه بیشتر افراد به آن جلب شود. مادام توسو، لقبی است که از دیرباز به دلیل وجود مجسمه های مفاخر و بزرگانی از دوران باستان به این خانه داده شده است و امروزه نیز به عنوان موزه فعالیت دارد. همچنین زینت الملوک یکی از افراد مومنی است که در مناسبت های مذهبی چون محرم، ماه رمضان و… مراسم های مختلفی را در منزل خود برگزار می کرده است. همچنین جزء خیرین شهر شیراز به شمار می رفته است. به همین دلیل این خانه به نام خانه زینت الملوک معروف شده است. لازم به ذکر است برای بازدید از خانه در ابتدای ورودی بایستی مبلغی به عنوان ورودی پرداخت کنید.

برای دسترسی به این بنای تاریخی با هر وسیله نقلیه ای، بایستی ابتدا خود را به خیابان کریم خان زند و سپس به محله گود عربان نیز برسانید.

آدرس: شیراز، خیابان لطفعلی خان زند، محله گود عربان

خانه شوریده شیرازی

خانه شوریده شیرازی، یکی دیگر از خانه های تاریخی و معروف شیراز می باشد که در دو طبقه ساخته شده است. این خانه با کاشی کاری ها و گچ بری های بسیار زیبا، ارسی های چوبی، سقف های چوبی و همچنین نقاشی های روی دیوار، از بنا های خاص شیراز محسوب می شود. از خانه شوریده شیرازی در گذشته، به عنوان محلی برای رفت و آمد برخی از اشراف و بزرگان که از افراد نزدیک شورده بوده اند، استفاده می شده است.

آدرس: منطقه 8 شهرداری، ابتدای کوچه هفت پیچ

عمارت شاپوری

عمارت شاپوری دارای دو طبقه است که برگرفته از معماری دوره اول پهلوی بوده و به سبک اروپایی ساخته شده است. وجود درختانی همچون سرو، انجیر، نارنج، افرا و… در حیاط، این باغ را به زیباترین باغ شیراز نیز تبدیل کرده است. در این عمارت رستوران و کافی شاپی وجود دارد که می توانید در رستوران انواع غذا های ایرانی و سنتی چون دیزی، انواع کباب، لاپلویی گوشت و همچنین در کافی شاپ آن، انواع نوشیدنی های سرد و گرم، بستنی را سفارش دهید. ساعت کاری این مجموعه از ساعت 8 صبح تا 11 شب است. همچنین بازدید از آن مشمول هزینه می باشد. دسترسی به این خانه بسیار آسان است. چرا که به ایستگاه مترو زندیه بسیار نزدیک می باشد.

آدرس: کریم‌خان زند، خیابان انوری، تقاطع اهلی

عمارت شاپوری

 

اسامی خانه های تاریخی شیراز

شهر شیراز علاوه بر خانه های تاریخی که در بالا به آن ها اشاره کردیم، بنا های تاریخی دیگری هم دارد که در ادامه با آن ها اشنا می شویم.

خانه صالحی شیراز: از دیگر خانه های تاریخی شیراز است که در ضلع جنوبی مسجد شهدا، ابتدای کوچه هفت پیچ واقع شده است.

خانه نصیرالملک: این خانه دارای دو حیاط شمالی و جنوبی است که به بخش های مختلفی چون تالار اصلی، شاه نشین، اتاق های بزرگ ارسی دار، زیرزمین و… تقسیم می شود. این خانه در محله گود عربان، انتهای خیابان لطفعلی خان زند، بین خیابان روز بهان و بلوار دستغیب واقع شده است.

خانه ضیائیان: در منطقه 8 شهرداری، محله تاریخی سنگ سیاه، خیابان قاآنی شمالی، کوچه مقنی‌ها واقع شده و هزینه بازدید از آن کاملا رایگان می باشد.

خانه ضیائیان شیراز

 

این مطالب هم واقعا جذابن!!!

نظر شما چیست، اینجا بنویس:)

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا