دانستنی سفر

اپلای برای دکترای مجدد

شب

بی شک بسیاری از شما عاشق درس خواندن هستید و دوست دارید تا مقطع دکترا پیش بروید، حتی خیلی از شما هم این کار را انجام داده اید اما هنوز به درس خواندن و افزایش علم و آگاهی خود علاقه‌مند هستید و شاید هم دلتان بخواهد دوباره دکترا بگیرید. در واقع اگر جزو افرادی هستید که قصد تحصیل در خارج از کشور را دارید، احتمالاً به این فکر افتاده‌اید که اپلای برای دکترای مجدد انجام دهید اما سوالی که برایتان پیش می‌آید، این است که آیا این کار شدنی است یا نه. اگر هم امکان‌پذیر است، چگونه می‌توان آن را انجام داد. مثلاً برای تحصیل دکترا در کانادا به عنوان یک کشور پیشرفته باید چه اقداماتی را به انجام برسانید تا یک دکترای دیگر داشته باشید. در این مقاله به تمام سوالات ذهنی شما پاسخ داده خواهد شد تا بتوانید دکترای مجدد را دریافت ‌کنید.

آیا امکان اپلای برای دکترای مجدد وجود دارد یا خیر؟

اولین سوالی که باید به آن پاسخ دهیم، این است که آیا اپلای برای دکترای مجدد امکان پذیر است؟ صراحتا باید بگوییم بله. شما می‌توانید این کار را انجام دهید اما اول و قبل از هر چیزی باید همه شرایطی که کشور مورد نظر ارائه داده را بررسی کنید و ببینید که به چه قیمتی به دنبال انجام این کار هستید. خیلی‌ها دکترای مجدد را بهترین کار و تصمیم در زندگی خود می‌دانند اما به نظر شما آیا این بهترین تصمیمی است که می‌توانید انجام دهید؟ شاید گرفتن مدرک مجدد در مقطع پایین‌تر مثلاً کارشناسی ارشد، هم کار راحت‌تری باشد و هم تخصص شما را بالاتر ببرد و هم اینکه شما را به هدفتان نزدیکتر کند. پس بهتر است یک بار در مورد این موضوع تجدید نظر کنید.
و در نهایت اگر تصمیم برای اپلای برای دکترای مجدد دارید، باز هم می‌توانید از طریق راه‌های مختلف این کار را انجام دهید، فقط باید شرایط را رعایت کنید. شرایطی که برایتان در نظر می‌گیرند، شرایط سختی نیست. مخصوصا اگر تصمیم قطعی گرفته‌اید، می‌توانید به جِد این تصمیم را عملی کنید.

مراحل اخذ پذیرش برای دکترای مجدد چیست؟

کشورهای مختلف معمولاً شرایط متفاوتی را در نظر می‌گیرند اما اگر بخواهیم به طور کلی شرایط کشورها را برایتان بیان کنیم، باید بگوییم که اپلای برای دکترای مجدد در کشورهای مختلف از جمله کانادا نیازمند رعایت شرایط زیر است که اکثر کشورها هم در این مورد شبیه به کانادا هستند. برای تحصیل در کانادا در دکترای مجدد باید موارد زیر در شما صدق کند:

• اول از همه باید انگیزه مهاجرت خود را مشخص کنید، یعنی باید انگیزه‌تان را کاملاً بدانید. هدف‌هایتان را مشخص کرده باشید تا بعدا بتوانید در انگیزه‌نامه آنها را به خوبی بیان کنید.
• دوم از همه اینکه کاملاً جسارت داشته باشید، امید خود را از دست ندهید و مطمئن باشید راه سختی در پیش دارید اما می‌توانید از پس آن بر بیایید، زیرا هیچ چیز غیر ممکنی وجود ندارد.
• سپس خودتان را برای آزمون‌های زبان آماده کنید. شرکت کردن در آزمون آیلتس، تافل و اخذ نمره بالا می‌تواند در اپلای برای دکترای مجدد موثر باشد.در هر صورت برای مهاجرت به کشورهای خارجی نمره خوب در زبان، برگ برنده شما خواهد بود و باعث می‌شود که امتیاز بیشتری داشته باشید. فرقی هم ندارد برای تحصیل در کارشناسی اقدام کرده باشید یا برای اپلای برای دکترای مجدد.
• بعد از آن به سراغ تنظیم رزومه و انگیزه‌نامه حرفه‌ای بروید. این مهمترین بخشی است که باید به انجام برسانید. شما از طریق انگیزه‌نامه می‌توانید تیم ارزشیابی را کاملاً مجاب کنید که گزینه خوب و با استعدادی برای دکترای مجدد هستید که نباید شما را از دست بدهند، حتی اگر قصد تغییر رشته در اپلای هم داشته باشید، باز می‌توانید با یک انگیزه‌نامه و رزومه بسیار قوی موفق به جلب نظر تیم ارزیابی شوید.
• در مرحله بعد باید به سراغ تهیه مدارک بروید. حتی اگر یک مورد ناقصی در مدارکتان وجود داشته باشد، باز هم احتمال انجام این کار برای شما پایین می‌آید. اولین مدرک که مهمترین آن محسوب می‌شود، این است که از اساتید خود توصیه‌نامه داشته باشید. آنها می‌توانند شما را تضمین کنند که گزینه خوبی هستید و می‌توانید برای اپلای برای دکترای مجدد جزو بهترین‌ها باشید. کسانی که در دانشگاه دولتی تحصیل کرده‌اند، می‌توانند مدارک خود را از طریق سامانه سجاد آزاد کنند و به سراغ ادامه کارها بروند.
• کاری که باید در مرحله بعدی به انجام برسانید، این است که از مراکز آموزشی مثلاً کالج، مدرسه و دانشگاه اکسل تهیه کنید. مدارکی که آنها نیاز دارند را به طور کامل مشخص کنید، مبلغ مورد نیاز، نامه اساتید مرتبط، ددلان مربوط به اطلاعات را به طور کامل تهیه و آماده کنید تا کارتان راحت‌تر انجام شود.
• همچنین شما می‌توانید ایمیل بزنید و داخل ایمیل رزومه خود را ارسال کنید و همه تلاشتان را بکنید تا پذیرشتان انجام بشود.
• در نهایت بعد از این که تمام این مراحل را پشت سر گذاشتید و درخواست برای دکترای مجدد شما پذیرفته شد، باید به سراغ درخواست ویزای تحصیلی بروید.، حتی برای تحصیل دکترا در آمریکا هم نیاز به طی کردن همه مراحلی که در بالا گفتیم، هستید.

تمام پروسه‌های ذکر شده‌ای که مخصوص اپلای برای دکترای مجدد است، زمانبر خواهد بود؛ پس نباید فکر کنید که بعد از انجام این اقدامات، فردای آن روز می‌توانید پذیرش بگیرید.

چقدر طول میکشد تا بتوانیم دکترای مجدد بگیریم؟

بعد از اینکه پروسه اپلای برای دکترای مجدد را پشت سر گذاشتید، احتمالاً به دنبال این هستید که بدانید دکترای مجدد چقدر زمان میبرد. برای اخذ این مدرک حدوداً به ۴ الی ۶ سال زمان نیاز دارید. گاهی اوقات ممکن است این زمان طولانی‌تر هم بشود اما به هر حال همه چیز بستگی به این دارد که در چه رشته و چه زمینه‌ای فعالیت می‌کنید که ممکن است زمان را تغییر دهد. حتی برای دکترای مجرد و تحصیل در آمریکا هم باید این مدت زمان پشت سر گذاشته شود و فکر نکنید که شرایط در آمریکا راحت‌تر است.

بین پست داک و دکترای مجدد کدام را انتخاب کنیم؟

احتمالا شما ترجیح می‌دهید که اپلای برای دکترای مجدد را به انجام برسانید و فکر می‌کنید که اگر دو مدرک دکترا داشته باشید، سطح علمی‌تان بالاتر است اما در واقع این چنین نیست و انجام این کار خیلی ضرورت ندارد. شاید در بعضی موارد مجبور شوید که دو مدرک دکترا بگیرید اما در غیر اینصورت فکر نکنید که دکترای مجدد می‌تواند شما را برای کار کردن در کشورهای دنیا بالا ببرد.
اگر هنوز نمی‌دانید که کدام یک را انتخاب کنید، باید از لحاظ کاری و شغلی مسئله را بسنجید و ببینید که میخواهید به سراغ کدام روش بروید. در مورد پست داک هم اطلاعات خود را بالا ببرید. اگر بخواهیم یک اطلاعات کلی در این مورد شما بدهیم، باید بدانید که پست داک یا فوق دکتری یا پسادکتری دوره آموزشی به حساب نمی‌آید، بلکه شما در یک دوره قرار می‌گیرید که در آن مهارت‌های تحقیقاتی و پژوهشی خود را ارتقا می‌دهید.
معمولاً ۵ سال یا بیشتر به شما اجازه می‌دهند که زیر نظر یک استاد راهنما با رشته و موضوع مشخص، کار و فعالیت داشته باشید و فوق دکترا بگیرید. شاید فوق دکترا برای شما خیلی بهتر از اپلای برای دکترای مجدد باشد، پس سعی کنید که همه جوانب را بسنجید و بعد دست به انتخاب بزنید‌.

آیا گپ تحصیلی در چنین شرایطی کمک کننده است؟

ابتدا باید گپ تحصیلی را تعریف کنیم و شرایط آن را برایتان توضیح دهیم. گپ تحصیلی یعنی وقفه‌ای بین زمان تحصیلاتتات. در حقیقت بین دو مقطع تحصیلی به هر دلیل وقفه، گپ یا شکاف به وجود می‌آید که باید در مورد آن اطلاعات داشت. بعضی از دانشگاه‌ها طولانی شدن این فاصله را به این معنا می‌دانند که شما دروس مختلف را فراموش کرده‌اید و دیگر نمی‌توانید خودتان را به هدف مورد نظر برسانید و این یک نمره منفی برای شما به حساب می‌آید اما در مورد اپلای برای دکترای مجدد شاید این گپ تحصیلی خیلی مد نظر نباشد. شاید اگر بخواهید در یک گرایش دیگر دکترا بگیرید؛ این فاصله خیلی مورد اهمیت قرار نگیرد، پس بهتر است که تمرکز خود را از روی این موضوع بردارید.

اپلای برای دکترای مجدد چه مزایایی دارد؟

بهتر است شما مزایا و معایب انجام این کار را بدانید و بعد تصمیم بگیرید که می‌توانید گزینه خوبی برای انجام این کار باشید یا خیر. قطعاً مزایای این کار زیاد است اما به هر حال مهمترین آنها شامل موارد زیر می‌شود:

• شما از این طریق می‌توانید در چند علم مشابه تخصص پیدا کنید. مثلاً شاید بخواهید در گرایش مرتبط با رشته خودتان دوباره مدرک دکترا بگیرید. همین باعث می‌شود که تسلط بیشتری روی رشته خود پیدا کنید و بتوانید تخصص‌تان را در علومِ مشابه بالا ببرید.
• دومین مزیتی که می‌توان در این مورد نام برد، این است که زمینه مهارت شما گسترش پیدا می‌کند. به عنوان یک فرد متخصص بیشتر روی شما حساب می‌کنند زیرا عقیده دارند که شما توانستید در دو رشته و دو گرایش به درجه علمی بالایی برسید.
• مدارک معتبری که از نیازمندی‌های مشابه یک رشته به دست می‌آورید، میتواند جزء مزایای اپلای برای دکترای مجدد به حساب بیاید.

معایب اپلای برای دکترای مجدد چیست؟

شما علاوه بر مزایا باید با معایب اپلای برای دکترای مجدد هم آشنا شوید.
اول از همه اینکه دوباره باید ۴ الی ۵ سال زمان بگذارید و دروس دکتری را بخوانید و وقتتان را متمرکز روی درس خواندن کنید که شاید اگر به سراغ پست داک بروید، تاثیر بهتری در میزان درآمد و وضعیت زندگیتان بگذارد.
دومین معایبی که می‌توانید در مورد اپلای برای دکترای مجدد نام ببریم، این است که شما یک کار طاقت‌فرسا و دشوار را در پیش دارید و باید مدام در حال تحقیق باشید و از زندگی عادی خود فاصله می‌گیرید. به این فکر کنید که در زمینه تحقیقاتی درجه و سطح بالایی دارید اما شاید به خودتان بیایید و ببینید که مدت زمان زیادی از زندگی‌تان را فقط صرف درس خواندن کرده‌اید و از زندگی غافل شده‌اید.

نتیجه‌گیری

شما زمانی می‌توانید در مهاجرت موفق شوید که اطلاعات بالایی در این زمینه داشته باشید. فقط باید سعی کنید که در این زمینه هوشیار عمل کنید و از رقیبان خود پیشی بگیرید. اپلای برای دکترای مجدد هم می‌تواند شانس شما را بالا ببرد اما بهتر است که از قبل همه جوانب را بررسی کنید تا بعدا از تصمیم‌تان پشیمان نشوید، زیرا پروسه سختی را در پیش دارید اما اگر جزو افرادی هستید که به تحقیق و پژوهش علاقمند است، بدانید که این گزینه می‌تواند برای شما مناسب باشد. پس به علاقه خود گوش کرده و مسیر حقیقی و مورد هدفتان را دنبال کنید.

این مطالب هم واقعا جذابن!!!

نظر شما چیست، اینجا بنویس:)

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا