اپلای چیست و چگونه باید اپلای کنیم؟

اپلای کردن در واقع به این معنی است که شما درخواست خود برای تحصیل در دانشگاههای کشورهای مختلف را ارسال کرده و منتظر بمانید تا درخواست شما بررسی و تایید شود. اپلای کردن دارای مراحل مختلفی بوده و شرایط خاصی نیز دارد که بدون داشتن آگاهی و آشنایی کامل با این موارد معمولا شما نمیتوانید به شکل مناسبی اپلای کنید.
نگاهی به سرفصلها
حال ممکن است این سؤال در ذهن شما به وجود بیاید که چگونه اپلای کنیم؟ پاسخدادن به این سؤال نیازمند این است که موارد متعددی از جنبههای مختلف بررسی شده و اطلاعات کاملی در اختیار شما قرار گیرد. به همین علت نیز ما در ادامه این مطلب قصد داریم کمی بیشتر درباره اپلای کردن صحبت کرده و اطلاعات جذاب و کاربردی را در این زمینه در اختیار شما قرار دهیم.
پس اگر شما هم علاقهمند هستید تا با صفر تا صد اپلای به دانشگاههای مختلف بیشتر آشنا شوید، پیشنهاد ما به شما این است که حتما سعی کنید ادامه این مطلب در مقصد360 را با دقت مطالعه کنید. ما در ادامه این مطلب نه تنها درباره فرایند و مراحلی که شما باید برای اپلای کردن طی کنید صحبت خواهیم کرد؛ بلکه اطلاعات کاملی را درباره تمامی مدارک موردنیاز در این زمینه نیز در اختیارتان قرار خواهیم داد.
منظور از اپلای چیست؟
پیش از هر چیز برای اینکه به این سؤال پاسخ دهیم که چگونه اپلای کنیم؟ اجازه دهید تا بیشتر و بهتر با مفهوم اپلای آشنا شده و اطلاعاتی را در این زمینه به دست بیاوریم. اپلای کلمهای است که در کنار فاند گرفتن و پذیرش تحصیلی، امروزه در جمع دانشجویان بیشترین کاربرد را دارد و طیف گستردهای از دانشجویان هستند که از این عبارات استفاده میکنند. زمانی که صحبت از اپلای کردن میشود در واقع منظور طیکردن مراحل اخذ پذیرش از دانشگاههای یک کشور خارجی و مهاجرت تحصیلی به آن کشور است. در واقع تا زمانی که شما نتوانید نامه پذیرش خود را از یکی از دانشگاههای این کشور دریافت کنید این اجازه به شما داده نمیشود تا بتوانید ویزای تحصیلی آن کشور را دریافت کنید. به همین علت نیز معمولا اولین قدم برای مهاجرت تحصیلی این است که شما بهدرستی بتوانید اپلای کنید. اپلای کردن دارای مراحل مخصوص به خود است که باید اطلاعات کاملی را نیز در این حوزه به دست بیاورید که در ادامه به طور مفصل درباره آن صحبت خواهیم کرد.
نکته مهمی که باید به آن دقت داشته باشید این است که اپلای کردن در واقع نشاندهنده این است که شما فرم درخواست برای ثبتنام در یک دانشگاه را پر کرده و در اختیار دانشگاه مربوطه قرار دادهاید. حال اینکه ممکن است شما پیش از این کار، با اساتید آن دانشگاه در ارتباط بوده باشید و در جلسات مصاحبه نیز شرکت کرده باشید که این کار شانس شما را برای اخذ پذیرش از این دانشگاه به میزان زیادی افزایش خواهد داد. اگر بخواهیم کل فرایند اپلای کردن را در چند بخش خلاصه کنیم میتوان گفت که شما در ابتدا باید کشور مقصد و سپس دانشگاه دلخواه خود را پیدا کنید، در ادامه باید اساتید مدنظرتان را نیز در دانشگاه مربوطه پیدا کرده و مکاتباتی را با آنها داشته باشید. در مرحله بعدی شما باید در جلسه مصاحبهای که معمولا توسط خود استاد برگزار میشود شرکت کرده و توانمندیهای علمی خود را به اثبات برسانید و در گام آخر نیز با پرکردن فرم درخواست دانشگاه اقدام به اپلای به دانشگاه مربوطه کنید.
مراحل اپلای
چگونه اپلای کنیم؟ آیا شما هم این سوال را در ذهن دارید؟ درصورتیکه به دنبال پاسخ این سوال هستید باید مراحل زیر را طی کنید.
– انتخاب کشور و دانشگاه مقصد
زمانی که قصد اپلای کردن به کشورهای خارجی را دارید در اولین قدم باید به این نکته مهم توجه داشته باشید که یک کشور مناسب را به عنوان کشور مقصد خود برای مهاجرت انتخاب کنید. برای انتخاب کشور مقصد نیز شما باید به موارد متعددی دقت داشته باشید. اولین معیاری که باید به آن دقت کنید هزینه زندگی و تحصیل در آن کشور است که باید با بودجه شما همخوانی لازم را داشته باشد. در ادامه شما باید به ویژگیهای جغرافیایی و آبوهوای آن کشور نیز توجه کنید؛ چراکه برخی از کشورها معمولا آبوهوای نامناسبی برای ایرانیان دارند. فرهنگ و شرایط اجتماعی کشور مربوطه و نرخ بیکاری در آن کشور نیز جز دیگر معیارهای مهمی هستند که باید به آن دقت و توجه داشته باشید.
در مرحله بعدی شما باید دانشگاه مقصد خود را انتخاب کنید. برای انتخاب دانشگاه مقصد اولین معیاری که شما باید به آن توجه کنید مسئله رتبه و رنکینگ دانشگاهی است که انتخاب کردهاید. هرچه این رتبه بهتر باشد شما میتوانید انتظار مدرک معتبرتری را نیز از آن دانشگاه داشته باشید. در مرحله بعدی باید توجه کنید که دانشگاهی که انتخاب کردهاید رشته دلخواه شما را ارائه میدهد. برای این کار میتوانید لیست رشتههای ارائه شده توسط دانشگاه را بررسی کنید تا نسبت به این موضوع مطمئن شوید. در گام آخر نیز باید شرایط علمی اساتیدی که در دانشگاه مربوطه تدریس میکنند و امکانات علمی که دانشگاه در اختیار دانشجویان قرار میدهد را بررسی کنید.
بهعنوان یک پیشنهاد مهم در طول این مسیر به شما پیشنهاد میکنیم حتما بررسی کنید که آیا دانشگاه مربوطه بورسیههای تحصیلی نیز به شما ارائه میدهد یا خیر؟ درصورتیکه دانشگاهی بورسیه تحصیلی به دانشجویان خود ارائه دهد میتوانید اطمینان حاصل کنید که گزینه مناسبی را برای خود انتخاب کردهاید.
– آمادهکردن مدارک
در مرحله دوم از فرایند پاسخ به سوال چگونه اپلای کنم؟ شما باید مدارک مورد نیاز برای اپلای کردن به دانشگاه را آماده کنید. نکته بسیار مهمی که در این زمینه وجود دارد این است که برخی از مدارک، مدارک عمومی هستند که تمامی کشورها و دانشگاههای مختلف در سراسر دنیا آنها را از شما دریافت میکنند. بااینحال برخی دیگر از مدارک نیز ممکن است مدارک خاصی باشند که تنها در یک کشور یا دانشگاه موردنیاز هستند. پس شما باید با مراجعه به آدرس سایت دانشگاهی که قصد اپلای کردن به آن را دارید اطلاعات دقیقتری را در خصوص مدارک موردنیاز به دست بیاورید. در ادامه درباره رایجترین مدارک موردنیاز برای اپلای کردن نیز صحبت خواهیم کرد.
– پیداکردن استاد و شرکت در جلسه مصاحبه
یکی از مراحل بسیار مهمی که برای اپلای کردن وجود دارد این است که شما بتوانید یک استاد خوب را در دانشگاه مدنظرتان پیدا کنید. برای این کار به شما پیشنهاد میکنیم حتما سابقه علمی و تحقیقاتی استادی که انتخاب کردهاید را از طریق سایت دانشگاه بررسی کرده و با حوزه کاری استاد خود آشنا شوید. در ادامه شما میتوانید از طریق ایمیلی که سایت دانشگاه در اختیار شما قرار میدهد با استاد مدنظرتان ارتباط برقرار کرده و با او مکالمه داشته باشید. نکته بسیار مهمی که در اینجا باید به آن دقت داشته باشید این است که حتما سعی کنید لحن رسمی و مودبانه را در حین مکاتبه رعایت کرده و از طرف دیگر مکالمات خود را به زبان انگلیسی انجام دهید. درصورتیکه رزومه شما مورد تایید استاد مربوطه قرار گیرد از شما خواسته میشود تا در یک جلسه مصاحبه نیز شرکت کنید. با شرکت در این جلسه مصاحبه از شما سوالاتی پرسیده میشود تا سطح علمی و توانمندیهای علمی شما به طور دقیق مشخص شود.
– تکمیل فرم درخواست
بهطورکلی باید به این نکته مهم دقت داشته باشید که دو روش رایج برای اپلای کردن در دانشگاههای کشورهای خارجی وجود دارد که روش اول بیشتر برای کشورهای آمریکایی و کشورهایی مانند کشور استرالیا مورد استفاده قرار میگیرد و روش دوم نیز روشی است که برای کشورهای اروپایی کاربرد دارد. در ادامه این مطلب درباره تفاوتهایی که میان این دو روش وجود دارد صحبت خواهیم کرد. در هر دو روش شما باید یک فرم درخواست را به دانشگاههای این کشورها ارسال کنید. در این فرم اطلاعات مختلفی از شما دریافت میشود که از جمله این اطلاعات میتوان به مواردی مانند اطلاعات شخصی، اطلاعات تحصیلی و مواردی از این قبیل اشاره کرد. در زمان پرکردن این فرم درخواست حتما به این نکته توجه داشته باشید که اطلاعات دقیق و معتبری را وارد کنید تا در آینده با مشکلی از این نظر مواجه نشوید.
– پرداخت هزینه فرم درخواست
زمانی که قصد دارید فرم درخواست خود را ارسال کنید باید حتما به این نکته مهم توجه داشته باشید که ارسال این فرم درخواست نیازمند پرداخت هزینهای است که بدون پرداخت این هزینه نمیتوانید فرم خود را به دانشگاه ارسال کنید. معمولا این هزینه حوالی 100 دلار است؛ ولی گاهی اوقات ممکن است بر اساس دانشگاه و کشوری که شما درخواست خود را به آن ارسال میکنید متفاوت باشد. پس یکی از مهمترین مدارکی که برای ارسال فرم درخواست به آن نیاز پیدا خواهید کرد رسید پرداخت این هزینه است که باید به آن توجه داشته باشید.
مدارک موردنیاز اپلای
در بخش قبلی به این سوال پاسخ دادیم که چه مراحلی را باید برای اپلای کردن طی کنید و البته بیان کردیم که برای این کار نیازمند مدارک خاصی نیز خواهید بود. حال در این بخش قصد داریم تمامی مدارک رایجی که شما برای اپلای کردن به آن نیاز پیدا خواهید کرد را به شما معرفی کنیم. از جمله مهمترین این مدارک میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- رزومه تحصیلی یکی از مهمترین مدارکی است که شما برای اپلای کردن به آن نیاز پیدا خواهید کرد. داشتن یک رزومه خوب به شما کمک میکند تا بتوانید خیلی سریع توجه اساتید دانشگاههای مختلف را به خود جلب کنید و از طرف دیگر نیز میتوانید شانس خود را برای اخذ پذیرش از دانشگاههای معتبر دنیا افزایش دهید. یکی از نکات بسیار مهمی که در زمان آمادهکردن رزومه تحصیلی خود باید به آن دقت داشته باشید این است که بهتر است رزومه شما به زبان انگلیسی باشد. از طرف دیگر بهتر است تمامی فعالیتهای تحقیقاتی و علمی ارزشمند خود را در این رزومه وارد کرده باشید.
- انگیزهنامه از دیگر مدارک بسیار مهمی است که شما برای اپلای کردن به دانشگاههای کشورهای خارجی به آن نیاز دارید. داشتن یک انگیزهنامه خوب نه تنها در فرایند اپلای میتواند بسیار موثر باشد؛ بلکه در زمان اخذ ویزای تحصیلی کشور مقصد نیز میتواند به شما کمک شایانی کند.
- توصیهنامه یک مدرک کاربردی است که به شما کمک میکند تا شانس خود را برای اپلای کردن به میزان زیادی افزایش دهید. توصیهنامه در واقع نامهای است که از سمت اساتید قبلی شما نوشته و تایید میشود و نشاندهنده این است که شما دانشجوی توانمندی هستید. دقت داشته باشید که بهتر است توصیهنامه خود را از اساتیدی دریافت کنید که در حال حاضر در حوزه کاری رشتهای که انتخاب کردهاید فعالیت میکنند.
- مدرک زبان یکی دیگر از مدارک بسیار مهم برای اپلای کردن است که تقریبا تمامی دانشگاهها و تمامی کشورهای مختلف در سراسر دنیا به یک اندازه به آن توجه میکنند. برای کشورهای انگلیسی زبان شما حتما باید مدرک زبان انگلیسی آیلتس یا تافل یا آزمونهای مشابه دیگر را دریافت کرده باشید؛ ولی برای کشورهای اروپایی شما میتوانید هم مدرک زبان انگلیسی و هم مدرک زبان رسمی آن کشور را ارائه دهید. درصورتیکه مدرک زبان شما مدرک زبان رسمی آن کشور باشد شانس شما برای اپلای کردن به دانشگاه مقصد خود به میزان زیادی افزایش پیدا خواهد کرد.
- ریز نمرات و مدارک تحصیلی دورههای تحصیلی قبلی: فرقی ندارد که شما قصد داشته باشید در چه دانشگاه و چه کشوری اپلای کنید؛ درهرصورت یکی از مهمترین مدارکی که به آن نیاز پیدا خواهید کرد ریزنمرات دورههای تحصیلی قبلی شماست. این ریزنمرات در واقع نشاندهنده این است که شما درگذشته چگونه دانشجویی بودهاید و از نظر سطح علمی و توانمندیهای علمی در چه جایگاهی قرار دارید. مدارک تحصیلی آخرین دوره تحصیلی که در آن شرکت کردهاید نیز جز دیگر مدارک بسیار مهمی است که شما حتما باید برای اپلای کردن آن را در لیست مدارک خود قرار دهید.
تفاوت اپلای برای کشورهای مختلف
یکی از موارد بسیار مهمی که باید به آن دقت داشته باشید و در بخش قبلی نیز به طور خلاصه درباره آن صحبت کردیم این است که اپلای کردن برای کشورهای مختلف دارای تفاوتهایی است که حتما باید به این تفاوتها دقت و توجه داشته باشید تا بتوانید به شکل بهتری اقدام به اپلای کردن کنید. در کشورهایی نظیر کشورهای آمریکا و کانادا و البته کشور استرالیا اگر شما قصد اپلای کردن داشته باشید باید این کار را با ارسال نامهای به اساتید دانشگاه مقصد خود شروع کنید. در واقع این اولین مرحلهای است که شما باید برای اپلای کردن طی کنید. حال گاهی اوقات ممکن است درخواست شما پذیرفته شود و گاهی اوقات نیز ممکن است شما مجبور باشید تا از استاد دیگری کمک بگیرید. بهاینترتیب پس از مکالمه مستقیم با خود استاد زمان آن میرسد که درخواست خود را به دانشگاه ارائه داده و منتظر تایید شدن آن بمانید.
این در حالی است که در کشورهای اروپایی نحوه اپلای دانشگاه کمی متفاوت است و شما باید به نکات بیشتری در این زمینه دقت داشته باشید. در دانشگاههای کشورهای اروپایی معمولا در اولین قدم تمامی پوزیشنهای موردنیاز یک دانشگاه لیست شده و تمامی دانشجویان میتوانند به آن دسترسی پیدا کنند. در ادامه کمیتهای تشکیل میشود که این کمیته درخواستهای رسیده به دانشجویان را بررسی کرده و اطمینان حاصل میکند که دانشجویان مستعد جذب شوند. نکته مهمی که در اینجا باید به آن دقت داشته باشید این است که هزینه اپلای کردن در دانشگاههای اروپایی معمولا مناسبتر است. یک نکته بسیار مهم دیگر که در اینجا باید به آن دقت داشته باشید این است که در دانشگاههای اروپایی برای اینکه درخواست شما تایید شود شما پیش از هر کار دیگری باید هزینه مربوط به آن را پرداخت کنید. از طرف دیگر نباید فراموش کنید که این مسئله بههیچوجه در دانشگاههای آمریکایی و کانادایی صدق نمیکند؛ چراکه شما ابتدا با استاد مربوطه صحبت کرده و سپس درخواست خود را ارسال میکنید.
اپلای به آمریکا

برای تحصیل در کشور آمریکا چگونه اپلای کنیم؟ اگر شما هم جز آن دسته از دانشجویانی هستید که علاقهمند به ادامه تحصیل در دانشگاههای کشور آمریکا هستید بدون شک این سوال برای شما هم به وجود آمده و به دنبال پاسخ کاملی برای این سوال هستید. در خصوص این موضوع اولین نکتهای که باید به آن دقت داشته باشید این است که برای اپلای کردن به دانشگاههای کشور آمریکا شما نیازمند مدرک زبان انگلیسی خواهید بود. بهتر است که مدرک زبان شما مدرک زبان تافل یا آیلتس بوده و نمره زبان شما نیز بالاتر باشد تا شانس اپلای کردن شما به دانشگاههای این کشور به میزان زیادی افزایش پیدا کند. نباید فراموش کنید که دانشگاههای کشور آمریکا جز بهترین رنکینکهای دانشگاهی در دنیا هستند و به همین علت نیز تقاضا و رقابت زیادی برای تحصیل در دانشگاههای این کشور وجود دارد.
برای اپلای در دانشگاههای کشور آمریکا علاوه بر تمامی مدارکی که در بخشهای قبلی به شما معرفی کردیم باید توجه داشته باشید که امتیازات کسب شده در آزمونهای GMAT، ACT، GRE و SAT نیز مورد بررسی قرار میگیرد و به همین علت نیز برای افزایش شانس بهتر است که نمرات قابلقبولی را در این آزمونها دریافت کرده باشید. نکته مهم دیگری که باید برای اپلای کردن در دانشگاههای کشور آمریکا به آن دقت داشته باشید این است که حتما سعی کنید پیش از ارسال درخواست خود مطمئن شوید که با استاد مربوطه صحبت کرده و موفق شدهاید رضایت او را به خود جلب کنید. بهاینترتیب هزینهای که برای ارسال درخواست و اپلای کردن پرداخت میکنید به ثمر مینشیند و هزینه بیهودهای را پرداخت نکردهاید.
اپلای به کانادا
کشور کانادا نیز یکی از کشورهای آمریکایی است که امروزه تقاضای زیادی برای تحصیل در دانشگاههای این کشور وجود دارد. این مسئله بهخصوص درباره دانشجویان ایرانی بیشتر صدق میکند؛ چراکه هرساله تعداد زیادی از دانشجوهای ایرانی موفق به اپلای کردن به دانشگاههای این کشور میشوند. اولین نکتهای که باید درباره اپلای کردن به این کشور بدانید این است که مراحل و فرایند اپلای کردن در این کشور بسیار مشابه ایالات متحده آمریکاست و از طرف دیگر شرایط اخذ پذیرش دانشجویان ایرانی در این کشور بسیار سادهتر از کشور آمریکاست. تمامی این عوامل در کنار یکدیگر باعث میشوند تا کشور کانادا یکی از بهترین مقاصد مهاجرتی برای دانشجویان ایرانی باشد.
برای اپلای کردن در کشور کانادا در اولین قدم شما باید رشته تحصیلی خود را مشخص کرده و در گام بعدی نیز باید روی انتخاب استاد و دانشگاه خود تمرکز داشته باشید. دقت داشته باشید استادی که انتخاب کردهاید حتما باید در حوزه کاری شما فعالیت کرده و دارای سابقه خوبی در این زمینه باشد. در ادامه میتوانید رزومه کاری و تحصیلی خود را برای استاد مربوطه ارسال کنید و سپس در جلسه مصاحبه شرکت کرده و سایر مراحل مربوط به اپلای کردن به دانشگاههای این کشور را طی کنید. از جمله رشتههای جذابی که امروزه در دانشگاههای این کشور برای ادامه تحصیل و اپلای کردن وجود دارند میتوان به رشتههایی مانند علوم کامپیوتر، مهندسی کامپیوتر، روانشناسی، محیطزیست و… اشاره کرد. با تحصیل در این رشتهها شانس شما برای تمدید ویزا و کارکردن در کشور کانادا نیز به میزان زیادی افزایش پیدا خواهد کرد.
اگر شما هم علاقهمند هستید تا در بهترین دانشگاههای کشور کانادا مشغول به تحصیل شوید به شما پیشنهاد میکنیم حتما دانشگاههایی مانند دانشگاه بریتیش کلمبیا، دانشگاه رویال رودز، دانشگاه بروک، دانشگاه مونت آلیسون، دانشگاه رجینا و دانشگاه تورنتو را نیز در لیست گزینههای خود قرار دهید. این دانشگاهها جز بهترین دانشگاههای کشور کانادا به شمار میآیند که دارای کیفیت و رتبه علمی بالایی بوده و بهترین امکانات علمی و رفاهی را نیز در اختیار دانشجویان بینالمللی قرار میدهند. کانادا یکی از کشورهای دو زبانه در دنیا به شمار میآید که دارای دو زبان رسمی است. شما برای تحصیل در دانشگاههای این کشور هم میتوانید مدرک زبان انگلیسی ارائه دهید و هم میتوانید از مدرک زبان فرانسوی برای این کار استفاده کنید. از طرف دیگر شرط معدل در دانشگاههای این کشور نیز از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است.
اپلای به استرالیا
استرالیا یکی از کشورهایی است که ایرانیان تمایل و علاقه زیادی به مهاجرت تحصیلی به این کشور دارند و همین عامل نیز باعث میشود تا هرساله تعداد زیادی از دانشجویان ایرانی متقاضی تحصیل در دانشگاههای این کشور باشند. ممکن است این سوال به ذهن شما هم رسیده باشد که برای تحصیل در استرالیا چگونه اپلای کنیم؟ مراحلی که شما باید در این زمینه طی کنید بسیار مشابه مراحلی است که شما باید برای اپلای به دانشگاههای آمریکا و کانادا طی کنید که در بخشهای قبلی به طور مفصل درباره این موضوع صحبت کرده و اطلاعات مفید و کاربردی را در اختیار شما قرار دادیم. از جمله محبوبترین رشتههای تحصیلی که شما برای اپلای کردن میتوانید درخواست خود را به آنها ارسال کنید میتوان به مواردی مانند مدیریت آموزشی، مدیریت تجاری، حسابداری، انفورماتیک و… اشاره کرد. هریک از این رشتهها در تعداد زیادی از دانشگاههای این کشور ارائه میشوند که شما میتوانید به هریک از آنها اپلای کنید.
یک نکته بسیار مهم که پیش از اپلای به این دانشگاهها در رشتههای بیان شده باید به آن دقت داشته باشید این است که تا جای ممکن سعی کنید پیش از ارسال درخواست خود سطح علمی اساتیدی که در حوزه آن رشته در دانشگاه مقصد فعالیت دارند را بررسی کنید. بهاینترتیب میتوانید اطمینان حاصل کنید که استاد و در نتیجه دانشگاه مناسبی را برای ادامه تحصیل و اپلای خود انتخاب کردهاید. از جمله محبوبترین دانشگاههای این کشور برای اپلای کردن نیز میتوان به دانشگاههای تاسمانیا، دانشگاه فناوری کوئینزلند، مدرسه تجارت کاپلان، دانشگاه نیوساوت ولز، دانشگاه گیریفیت و… اشاره کرد.
اپلای به اروپا
کشورهای اروپایی از دیگر کشورهای رایجی هستند که امروزه بسیاری از دانشجویان علاقهمند به مهاجرت تحصیلی و اپلای کردن در دانشگاههای آنها هستند. از جمله رایجترین و محبوبترین کشورهای اروپایی در این زمینه میتوان به کشورهایی نظیر آلمان، ایتالیا، هلند، اتریش و… اشاره کرد. یکی از مهمترین دلایلی که باعث میشود تا این کشورها تقاضای زیادی برای اپلای کردن داشته باشند سطح علمی بالای دانشگاههای این کشور و از طرفی هزینه مناسب تحصیل و زندگی در این کشورها است. بهعنوانمثال کشوری مانند کشور آلمان هیچگونه هزینه تحصیلی و شهریهای را از دانشجویان دریافت نمیکند و همین مسئله نیز باعث میشود تا دانشجویان بتوانند به میزان زیادی در هزینههای خود صرفهجویی کنند. مراحل مربوط به اپلای در کشورهای اروپایی مراحل خاصی است که در این بخش قصد داریم به طور مفصل درباره آن صحبت کنیم. در اولین قدم باید به این نکته بسیار مهم دقت داشته باشید که کشورهای اروپایی معمولا لیستی از پوزیشنهای دانشجویی موردنیاز خود را هرساله منتشر میکنند که در این لیست اطلاعات کاملی درباره رزومه موردنیاز و از طرف دیگر دانشگاهی که درخواست را ارسال کرده در اختیار شما قرار میگیرد.
شما با مشاهده این لیست میتوانید به دنبال پوزیشنهایی باشید که بیشترین سازگاری را با شرایط شما دارند و در نتیجه میتوانید به سرعت و در کمترین زمان ممکن بهترین گزینهها را برای خود پیدا کنید. پس از آنکه گزینههای مدنظر خود را پیدا کردید زمان آن میرسد که درخواست خود را برای این دانشگاهها ارسال کنید. سعی کنید دانشگاهی را برای اپلای کردن انتخاب کنید که بیشترین سازگاری را با شرایط و رزومه شما دارد تا به این ترتیب بتوانید در هزینههایی که باید برای اپلای کردن در این دانشگاهها و تکمیل و ارسال فرم بپردازید صرفهجویی کرده باشید. پس از اینکه درخواست خود را ارسال کردید نیز باید سایر مراحل مربوط به اپلای کردن که شامل شرکت در جلسات مصاحبه است را طی کنید که درباره این موضوع نیز در بخشهای قبلی به طور کامل صحبت کردیم.
شرایط سنی اپلای
زمانی که صحبت از این میشود که چگونه اپلای کنیم؟ معمولا یکی از رایجترین و پرتکرارترین سوالاتی که در این زمینه پرسیده میشود این است که برای اپلای کردن شرایط سنی خاصی وجود دارد؟ آیا ما با هر سنی میتوانیم به دانشگاههای کشورهای خارجی اپلای کنیم و از این نظر محدودیتی برای ما وجود ندارد؟ در این بخش از پاسخ به این سوال که چگونه اپلای بگیریم؟ قصد داریم کمی بیشتر درباره شرایط سنی که برای اپلای کردن وجود دارد صحبت کنیم. در بیشتر کشورهای خارجی از جمله کشورهای اروپایی و آمریکایی معمولا شرایط سنی چندان محدودی برای ارسال درخواست و دریافت اپلای وجود ندارد. دانشجویانی که علاقهمند به تحصیل در مقطع کارشناسی هستند میتوانند تا سن 26 الی 28 سالگی برای این کار اقدام کنند و این در حالی است که این سن برای دانشجویانی که علاقهمند به تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد هستند تا 30 سال نیز میرسد.
برای آن دسته از دانشجویانی که علاقهمند به تحصیل در مقطع دکترا در دانشگاههای کشورهای مختلف هستند نیز محدودیت سنی تا 40 سال نیز میرسد. اگر شما هم جز آن دسته از افرادی هستید که نگرانیهایی را در خصوص این شرایط سنی تجربه میکنید باید بدانید که این شرایط سنی به صورت قانون درنیامدهاند و تنها بهصورت شفاهی بررسی میشوند. گاهی اوقات ممکن است افرادی که سنی بالاتر از این سنین دارند نیز بتوانند ویزای تحصیلی خود را دریافت کرده و اقدام به اپلای برای تحصیل در دانشگاههای این کشورها کنند. تنها نکته مهمی که در این زمینه باید به آن دقت داشته باشید این است که هرچه سن شما افزایش پیدا میکند به همان نسبت شانس شما برای اپلای کردن و دریافت پذیرش از دانشگاههای این کشور نیز کاهش پیدا خواهد کرد.
برای آن دسته از افرادی که سن بالایی دارند داشتن یک رزومه خوب و قوی میتواند کمک کند تا بتوانند شانس خود را در برابر سایر دانشجویانی که سنین پایینتری دارند افزایش داده و یک رقابت خوب را با آنها داشته باشند.
هزینههای اپلای چقدر است؟

چگونه اپلای کنیم و چقدر باید برای اپلای کردن به کشورهای خارجی هزینه بپردازیم؟ هزینه اپلای کردن به دانشگاههای کشورهای خارجی معمولا به عوامل مختلفی بستگی دارد و هر چه شما در این مسیر از یک کارشناس خبره و باتجربه کمک بگیرید میتوانید هزینههای خود را تا حد زیادی کاهش دهید. در این بخش قصد داریم درباره تمامی عواملی که در طول مسیر اپلای کردن به دانشگاههای کشورهای خارجی میتوانند روی هزینههای شما تاثیرگذار باشند صحبت کرده و اطلاعاتی را در اختیارتان قرار دهیم.
یکی از مهمترین هزینههای شما در مسیر اپلای کردن به کشورهای خارجی مربوط به هزینههای دریافت مدرک زبان است. شما باید مدرک زبان خود را در سریعترین زمان ممکن دریافت کرده و سپس مراحل مربوط به اپلای را دنبال کنید. معمولا دریافت مدرک زبان بین 10 تا 12 میلیون تومان میتواند برای شما هزینهبردار باشد که این هزینه ممکن است در سال جاری باتوجهبه بالارفتن قیمت دلار در ایران کمی افزایش پیدا کند. بهطورکلی باید دقت داشته باشید که میانگین بین 200 تا 300 دلار را باید برای دریافت مدرک زبان خود کنار بگذارید تا مطمئن شوید که تمکن مالی لازم در این زمینه را دارید. در خصوص این موضوع باید به این نکته دقت کنید که هریک از مدارک زبان از جمله مدرک زبان آیلتس، تافل و GRE دارای هزینههای مخصوص به خود هستند.
هزینه دریافت مدارک تحصیلی از دیگر هزینههای مهمی است که شما برای اپلای کردن به دانشگاههای کشورهای خارجی باید این هزینه را پرداخت کنید. برای این کار شما در اولین قدم باید با دانشگاهی که مشغول تحصیل در آن بودید تسویه کنید که خود این کار ممکن است هزینه بالایی را برای شما به همراه داشته باشد. در گام بعدی شما باید هزینه مربوط به ریزنمرات و آزادسازی مدرک خود را پرداخت کنید که این هزینه نیز در سال جدید به میزان زیادی افزایش پیدا کرده است. در خصوص این نوع هزینهها باید بدانید که هزینه آزادسازی مدرک بخش عمدهای از این هزینه را شامل میشود و در نتیجه شما باید یک برنامهریزی خوب برای پرداخت این هزینهها داشته باشید. از طرف دیگر مدارک تحصیلی شما باید به زبان انگلیسی ترجمه شده و سپس در اختیار دانشگاههای کشورهای خارجی قرار بگیرند. به همین علت نیز شما باید هزینههای مربوط به ترجمه را نیز به هزینههای کلی خود برای ارائه مدارک تحصیلی اضافه کنید.
آن دسته از آقایانی که قصد اپلای کردن و مهاجرت تحصیلی به کشورهای خارجی را دارند معمولا با یه چالش بسیار مهم دیگر مواجه میشوند و این هزینه مربوط به وثیقه سربازی است. آقایانی که سربازی نرفته و کارت پایان خدمت یا معافیت خود را دریافت نکردهاند برای اینکه بتوانند اپلای کنند نیازمند ارائه وثیقه برای سربازی هستند که این وثیقه میتواند یک سند ملکی یا پول نقد داخل بانک باشد. مبلغی که برای این وثیقه در نظر گرفته میشود مبلغی معادل 40 میلیون تومان است که ممکن است این مبلغ در سال جدید افزایش پیدا کند.
هزینههای مربوط به اخذ ویزا و تعیین وقت سفارت نیز از آخرین هزینههایی هستند که شما برای اپلای کردن به کشورهای خارجی و مهاجرت تحصیلی باید بپردازید. هزینه دریافت ویزای تحصیلی معمولا هزینه بالایی نیست و به همین علت نیز شما را با چالش جدی در این زمینه مواجه نمیکند. با این وجود نباید فراموش کنید که حتما باید مبلغ صدور ویزا و تعیین وقت سفارت را پرداخت کنید تا بتوانید با موفقیت درخواست خود بهمنظور اخذ ویزای تحصیلی را دریافت کنید.
بهترین دانشگاه ها برای اپلای
برای پاسخدادن به این سوال که چگونه اپلای تحصیلی بگیریم؟ یک مسئله بسیار مهم دیگر نیز مطرح میشود و آن این است که چگونه بهترین دانشگاهها را برای اپلای کردن انتخاب کنیم و برای پیداکردن چنین دانشگاههایی چه مراحلی را باید طی کنیم؟ در این بخش قصد داریم پاسخ دقیقی را به این سوال ارائه دهیم. بهطورکلی زمانی که قصد دارید بهترین دانشگاهها را برای اپلای کردن انتخاب کنید باید به چند معیار بسیار مهم و کلیدی دقت داشته باشید که از جمله آنها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- در اولین قدم شما باید مشخص کنید که قصد دارید به کدام کشور مهاجرت کنید و دانشگاههای کدام کشور را باید بررسی کنید. بدون درنظرگرفتن کشور مقصد معمولا شما کار سختی را برای انتخاب بهترین دانشگاه خواهید داشت.
- پس از اینکه کشور مقصد خود را مشخص کردید زمان آن است که لیستی از دانشگاههای کشور مربوطه را ایجاد کنید. با کمک این لیست شما میتوانید مشخص کنید که کدام دانشگاهها جز گزینههای شما برای اپلای کردن قرار میگیرند.
- یکی از مهمترین فاکتورهایی که باید برای انتخاب دانشگاه به آن دقت داشته باشید رتبه و رنکینگ علمی دانشگاه مربوطه در لیست بهترین دانشگاههای دنیاست. هرچه رتبه علمی یک دانشگاه بهتر باشد به این معناست که خدمات علمی ارائه شده توسط آن دانشگاه نیز از کیفیت بالاتری برخوردار است و شرایط بهتری را برای پیشرفت علمی شما فراهم خواهد کرد.
- در مرحله بعدی شما باید امکانات علمی که توسط دانشگاه مربوطه به شما ارائه میشود را بررسی کنید. با مراجعه به سایت دانشگاه میتوانید اطلاعات کاملی را درباره امکاناتی که یک دانشگاه در اختیار دانشجویان و بهخصوص دانشجویان بینالمللی خود ارائه میدهد به دست بیاورید که به شما در انتخاب دانشگاهی که باید به آن اپلای کنید کمک شایانی خواهد کرد.
- یکی دیگر از معیارهای کلیدی و بسیار مهمی که باید در زمان انتخاب دانشگاه به آن دقت داشته باشید مسئله حوزه فعالیت و سطح علمی اساتیدی است که در آن دانشگاه مشغول به تحصیل هستند. در خصوص این موضوع شما باید به این نکته بسیار مهم توجه داشته باشید که هرچه اساتید یک دانشگاه از سطح علمی بالاتری برخوردار باشند به همان نسبت شما هم میتوانید بیشتر در مسیری که قرار گرفتهاید پیشرفت کنید و فرصتهای بهتر و جذابتری در اختیارتان قرار میگیرد.
زمانی که تمامی این معیارها را بهصورت همزمان مدنظر قرار دادید موفق خواهید شد تا در میان دانشگاههایی که در حال حاضر وجود دارند بهترین دانشگاهها را برای ادامه تحصیل خود انتخاب کنید. در ادامه صحبت درباره این موضوع که چگونه دانشگاه برای اپلای پیدا کنیم؟ بهترین دانشگاههای هریک از کشورهای آمریکا، کانادا، استرالیا و کشورهای اروپایی را به شما معرفی خواهیم کرد.
بهترین دانشگاههای آمریکا
از جمله محبوبترین و بهترین دانشگاههای کشور آمریکا میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- دانشگاه هاروارد که هرساله بهعنوان یکی از دو دانشگاه برتر در دنیا شناخته میشود.
- دانشگاه استنفورد
- دانشگاه MIT
- دانشگاه برکلی کالیفرنیا
- دانشگاه کلمبیا
- دانشگاه کالیفرنیا لسآنجلس
- دانشگاه پریسنتون
از جمله بهترین دانشگاههای تورنتو نیز میتوان به دانشگاههای زیر اشاره کرد:
- دانشگاه تورنتو
- دانشگاه مونترال
- دانشگاه مک مستر
- دانشگاه مک گیل
- دانشگاه واترلو
- دانشگاه اوتاوا
از بهترین دانشگاههای کشور استرالیا میتوان به دانشگاههای زیر اشاره کرد:
- دانشگاه سیدنی
- دانشگاه ملبورن
- دانشگاه ملی استرالیا
- دانشگاه کوئینزلند
- دانشگاه آدلاید
- دانشگاه وولونگونگ
از بهترین دانشگاههای قاره اروپا نیز میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- دانشگاه آکسفورد انگلیس
- دانشگاه کمبریج انگلستان
- دانشگاه کالج لندن
- دانشگاه تکنولوژی فدرال زوریخ
- دانشگاه ادینبرگ اسکاتلند
- دانشگاه کپنهاگ
- دانشگاه آمستردام
- دانشگاه سوربن
چگونه استاد برای اپلای پیدا کنیم؟
زمانی که صحبت از این میشود که چگونه اپلای کنیم؟ سوالات متعددی ممکن است برای شما هم مطرح شود که پاسخدادن به این سوالات نیازمند این است که دقت زیادی داشته باشید. یکی از مهمترین سوالاتی که در این زمینه وجود دارد این است که چگونه استاد برای اپلای پیدا کنیم؟ برای پیداکردن یک استاد خوب شما باید به موارد متعددی دقت داشته باشید. در اولین قدم باید بررسی کنید که آیا استادی که انتخاب کردهاید تخصص و فعالیت لازم در رشته شما را دارد یا خیر؟ گاهی اوقات ممکن است رزومه و علاقه شما در حوزهای باشد که استادی که انتخاب کردهاید تجربه چندانی در آن زمینه ندارد. همین عامل نیز باعث میشود تا از پذیرفتن شما جلوگیری کند. مسئله بسیار مهم دیگری که باید به آن دقت داشته باشید این است که سعی کنید استادی را انتخاب کنید که رزومه علمی لازم را داشته باشد تا بتواند به شما کمک کند. بررسی رزومه علمی و فعالیتهای علمی که یک استاد انجام داده است از طریق سایت دانشگاهی که استاد در آن دانشگاه فعالیت دارد امکانپذیر خواهد بود که شما هم میتوانید این کار را انجام دهید.
یکی دیگر از نکات بسیار مهمی که در زمان پیداکردن استاد خوب برای مهاجرت و اپلای کردن باید به آن دقت داشته باشید این است که استادی که انتخاب کردهاید مشکلی با ایرانیان نداشته باشد و در نتیجه شما بتوانید با خیالی راحت درخواست خود را پیدا کنید. بهطورکلی باید دقت داشته باشید یکی از بهترین راههایی که برای مهاجرت و اپلای کردن و البته پیداکردن استاد وجود دارد این است که ابتدا وارد سایت دانشگاه شده و رشته خود را نیز از قبل مشخص کرده باشید. در ادامه باید وارد بخش دانشکدهای شوید که رشته شما در آن قرار دارد. حال میتوانید از میان لیست اساتیدی که مقابل شما وجود دارد و در این دانشکده فعالیت دارند استادی را پیدا کنید که در حوزه کاری شما فعالیت میکند. سپس میتوانید به آدرس ایمیل این استاد دسترسی پیدا کرده و از این آدرس ایمیل برای ارتباطگرفتن و مکاتبه با استاد مدنظر خود استفاده کنید.
بهترین زمان برای اپلای کردن چه زمانی است؟
شاید یکی از مهمترین سوالاتی که در خصوص این مسئله که چگونه اپلای کنیم؟ به وجود بیاید این باشد که دقیقا چه زمانی باید برای اپلای کردن اقدام کنیم و زمان درست انجام این کار دقیقا چه زمانی است؟ در پاسخ به این سوال باید گفت که هریک از کشورهای مختلف در سراسر دنیا و البته هریک از دانشگاههایی که در حال حاضر در این کشورها فعالیت دارند دارای ددلاینهای مخصوص به خود برای جذب دانشجو هستند و همین مسئله نیز باعث میشود تا دانشجویان معمولا با مشکلات و چالشهای زیادی در طول مسیر اپلای کردن مواجه شوند. یکی از بهترین راهکارهایی که برای بهدستآوردن اطلاعات کامل در خصوص بهترین زمان برای اپلای کردن وجود دارد این است که با مراجعه به آدرس سایت دانشگاهی که قصد اپلای کردن به آن را دارید اطلاعات کاملی را درباره این ددلاینها به دست بیاورید. معمولا حوالی ماه دسامبر بهترین زمان برای انجام این کار است؛ ولی شما برای اینکه با اطلاعات دقیقتری بتوانید این کار را انجام دهید بهتر است که پیش از هر کاری به سایت دانشگاه خود مراجعه کنید.
اطلاعاتی در خصوص انگیزهنامه برای اپلای کردن
در بخشهای قبلی درباره این موضوع به طور مفصل صحبت کردیم که یکی از مهمترین مدارکی که شما برای اپلای کردن به آن نیاز پیدا خواهید کرد انگیزهنامه است. حال ممکن است این سوال به ذهن رسیده باشد که انگیزهنامه چیست و چگونه باید یک انگیزهنامه خوب و جذاب را برای خود ایجاد کنیم؟ در پاسخ به این سوال باید گفت که یک انگیزهنامه در واقع نامهای است که در آن شما به طور کامل درباره هدف خود از اپلای کردن و مهاجرت تحصیلی به یک کشور صحبت کرده و اطلاعات دقیقی را درباره انگیزهای که از این کار دارید در داخل آن یادداشت کردهاید. برای اکثر کمیتههای تصمیمگیرنده در زمینه اپلای و مهاجرت تحصیلی این مسئله از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است که بدانند شما دقیقا با چه هدفی قصد دارید به این کشور مهاجرت کرده و در دانشگاههای آن مشغول به تحصیل شوید.
یک نکته بسیار مهم که در زمان نوشتن انگیزهنامه باید به آن دقت داشته باشید این است که حتما تلاش کنید تا نکات مهمی که در خصوص هدف و انگیزه شما وجود دارد را تنها در چند کلمه به طور خلاصه بنویسید تا بتوانید منظور خود را به طور دقیق مشخص کنید.
آیا سابقه کار نیز در اپلای کردن اهمیت دارد؟
یکی از سوالات بسیار مهمی که در خصوص موضوع چگونه اپلای کنیم؟ به وجود میآید این است که آیا داشتن سابقه کار نیز میتواند تاثیری روی روند اپلای کردن داشته باشد یا خیر؟ در پاسخ به این سوال باید گفت که شرایط سابقه کاری شما در این زمینه بسیار مهم است. اگر شما سابقه کاری مرتبط با رشتهای که در حال حاضر انتخاب کردهاید دارید و یک رزومه موفق را در این زمینه ایجاد کردهاید بدون شک قراردادن این رزومه در لیست مدارکی که برای خود تهیه کردهاید میتواند به شما کمک کند تا شانس خود را به میزان زیادی افزایش دهید. این در حالی است که اگر سابقه کاری شما سابقه کاری مرتبطی نباشد هیچ تاثیر مثبتی روی روند اپلای کردن نخواهد داشت و به همین علت نیز بهتر است که حتما آن را از لیست مدارک خود حذف کنید.
بهطورکلی باید دقت داشته باشید که در زمان اپلای کردن مدارک و سوابق تحصیلی و علمی دارای جایگاه بسیار بالاتری در مقایسه با سوابق و مدارک کاری هستند و به همین علت نیز تمرکز اصلی شما هم باید روی سوابق علمی خودتان باشد تا اینکه قصد داشته باشید روی سوابق کاری خود تمرکز کرده و از این طریق اقدام به اپلای کردن به دانشگاههای خارجی کنید.
آیا اپلای کردن در تمامی مقاطع تحصیلی به یک شکل صورت میگیرد؟
این سوال بسیار مهم یکی از سوالاتی است که احتمالا برای بسیاری از افراد به وجود میآید. در خصوص پاسخ به این سوال باید به این نکته دقت داشته باشید که مراحلی که شما باید در تمامی مقاطع تحصیلی طی کنید تقریبا یکسان است و تنها تفاوتی که وجود دارد این است که در مقطع دکترا روی بخش مصاحبه تمرکز ویژهای صورت میگیرد و از طرف دیگر مدارک علمی شما نیز با سختگیریهای بیشتری مورد بررسی قرار میگیرند. بااینوجود یک نکته بسیار مهم را نباید فراموش کنید و آن این است که مدارکی که شما باید در اختیار دانشگاههای کشورهای خارجی قرار دهید در مقاطع مختلف متفاوت خواهد بود.
در مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد تمرکز ویژهای روی ارائه مقالات علمی معتبر وجود ندارد و به همین علت نیز تنها داشتن یک رزومه از فعالیتهای علمی خوب و قوی میتواند به شما در اپلای کردن کمک کند. این در حالی است که در مقطع دکترا بیشتر تمرکز روی مقالات و فعالیتهای علمی است که شما انجام دادهاید و در نتیجه شما باید با رزومه پر و قوی در جلسات مصاحبه شرکت کنید.
سوالات پرتکرار
در این بخش قصد داریم به برخی از رایجترین و پرتکرارترین سوالاتی که در زمینه اپلای کردن وجود دارند پاسخ داده و اطلاعات کاملی را در اختیارتان قرار دهیم.
- کدام کشورها شهریهای را از دانشجویان برای ادامه تحصیل دریافت نمیکنند؟
در حال حاضر برخی از کشورهای اروپایی وجود دارند که هیچگونه شهریهای را از دانشجویان خود دریافت نمیکنند که از جمله آنها میتوان به کشورهای آلمان، اتریش و در برخی از مواقع ایتالیا اشاره کرد. البته در کشور ایتالیا شما میتوانید از بورسیههای استانی استفاده کنید تا از این طریق هزینههای تحصیلی خود را به صفر برسانید. با این وجود در دو کشور آلمان و اتریش در صورتیکه شما شرایط علمی و مدرک زبان با نمره خوبی دریافت کرده باشید نیازی نیست که هیچگونه هزینهای را برای تحصیل در دانشگاههای این کشور پرداخت کنید. به همین علت نیز این کشورها معمولا یکی از مهمترین مقاصد اپلای کردن دانشجویان به شمار میآیند.
- آیا ردشدن درخواستهای اپلای طبیعی است؟
بله بسیاری از دانشجوها زمانی که درخواست اپلای آنها رد میشود معمولا خیلی سریع کنترل خود را ازدستداده و ناامید میشوند. در خصوص این موضوع باید دقت داشته باشید که بیش از 90 درصد از درخواستهای اپلای به دانشگاههای خارجی رد میشود و این یک مسئله کاملا طبیعی است. پس زمانی که درخواست شما رد میشود باید تلاش خود را به کار گرفته و دوباره این مراحل را طی کنید تا موفق به اپلای شوید.
- آیا انتشار پوزیشنهای تحصیلی اروپایی دارای زمان خاصی است؟
خیر این پوزیشنها دارای زمان خاصی برای انتشار نیستند و ممکن است هر زمانی در طول سال منتشر شوند. به همین علت نیز بهتر است که شما با ثبتنام در سایتهایی که اطلاعیههای این پوزیشنها را منتشر میکنند نوتیفیکیشنهای مخصوص را دریافت کنید تا بتوانید در کمترین زمان ممکن درخواست خود را بهمنظور اپلای کردن در دانشگاههای کشورهای اروپایی ثبت کنید. با این کار میتوانید شانس بالایی برای اخذ پذیرش از دانشگاههای اروپایی داشته باشید.
- نحوه فاند گرفتن به چه شکل است؟
زمانی که قصد دریافت فاند را دارید، اولین نکتهای که بادی به آن دقت داشته باشید این است که حتما موسسات ارائهدهنده بورسیههای تحصیلی را پیدا کنید. در بسیاری از موارد استادی که با او در حال مصاحبه هستید میتواند اطلاعات دقیقی را در این زمینه در اختیار شما قرار دهد. برای دریافت فول فاند یا فاند تحصیلی داشتن یک رزومه خوب میتواند بسیار موثر واقع شود و به شما کمک کند تا شانس خود را به میزان زیادی افزایش دهید.
- آیا اپلای کردن برای تحصیل رشته پزشکی دارای مراحل و شرایط یکسانی است؟
درصورتیکه قصد داشته باشید تا بهعنوان پزشک عمومی در کشورهای مختلف تحصیل کنید شما میتوانید تنها با ارائه مدارک تحصیلی دیپلم خود یا تحصیل در مقاطع دانشگاهی در رشتههای مشابه درخواست خود را ثبت کنید. اگر قصد دارید در دورههای تخصصی شرکت کنید در اولین قدم باید مدرک پزشکی عمومی خود را در کشور مربوطه معادلسازی کنید و در مرحله بعدی باید درخواست خود بهمنظور شرکت در این دورهها و ویزای تحصیلی کشور مقصد خود را ثبت کنید.