جاذبه های گردشگری ترکیهترکیه

کاخ بیلربی

کشور ترکیه جاذبه های تاریخی زیادی دارد به همین دلیل صنعت گردشگری در این کشور رونق بسیاری پیدا کرده است. استانبول یکی از شهرهای ترکیه است که در سال های اخیر به دلیل جاذبه های گردشگری و توریستی، شهرت زیادی پیدا کرده است. یکی از جاهای دیدنی استانبول، کاخ بیلربی یا بیلربیی می باشد.

این کاخ دارای قدمت تاریخی به همراه معماری زیبای مشرف به بسفر است، به گونه ای که بسیاری از گردشگران را به خود جذب می کند. همراه ما باشید تا به معرفی کاملی از این کاخ بپردازیم.

معرفی کاخ بیلربی

 کاخ بیلربی به ترکی استانبولی: Beylerbeyi Sarayıدر استانبول قرار دارد. بیلربیی در زبان ترکی استانبولی به معنای ((بزرگ بزرگان)) یا ((سرور سروران)) است. این کاخ در گذشته به عنوان باغ صلیب نیز شناخته می شده است. کاخ بیلربیی به وسیله سرکیس بالیان و آگوپ بالیان که از معماران معروف ترکیه بوده اند، در قرن ۱۹ میلادی و در زمان سلطنت پادشاهان عثمانی ساخته شده است. این کاخ زیبا در قسمت آسیایی استانبول و در دهانه تنگه بسفر قرار دارد و در گذشته پادشاهان عثمانی از این کاخ به عنوان اقامتگاه تابستانی استفاده می کردند. در بخش هایی از کاخ آرامگاه های اشراف زادگان و بزرگان عثمانی به چشم می خورد. بسیاری از ویژگی های این کاخ با دولما باغچه و کاخ کوچوک سو مشترک می باشد به گونه ای که این کاخ ها شناسنامه ای برای خانواده بالیان به حساب می آیند. در ادامه به تاریخچه و معماری این بنای ارزشمند خواهیم پرداخت.

تاریخچه کاخ بیلربی

در سال ۱۸۲۹ به دستور سلطان محمود دوم، قصری چوبی در کنار آب ساخته شد. اما با گذر زمان و به دلیل آتش سوزی بزرگی که رخ داد این کاخ دچار آسیب شد. سپس در سال های ۱۸۶۳ الی ۱۸۶۵ به دستور سلطان عبدالعزیز که سی و دومین امپراتور عثمانی بود، و با طراحی معمار معروف وقت، ساختمان قدیمی کاخ ویران شد و بنای جدیدی که هنوز هم پابرجاست، ساخته شد.

این قصر که شامل کاخ اصلی و چندین اتاق ییلاقی بود، ابتدا محل زندگی فرماندار کل آناتولی بود سپس به عنوان اقامتگاه تابستانی پادشاهان عثمانی مورد استفاده قرار گرفت. علاوه بر کاربری تفریحی، این قصر محل دیدار با مهمانان خارجی و بلند مرتبه سایر کشورها نیز بود. ناصرالدین شاه ایران، شاهزاده صربستان، امپراتور جوزف اتریش-مجارستان، نیکولاس پادشاه مونته نگرو، شاهزاده اسکار سوئد و … مدتی در این کاخ مهمان بودند.ناصرالدین شاه در سال ۱۸۸۹ برای بازدید از نمایشگاه جهانی به فرانسه سفر کرده بود و در راه بازگشت به استانبول مدتی را به عنوان مهمان در کاخ بیلربی سپری کرد. کاخ بیلربی فاقد هرگونه سیستم گرمایشی است چرا که پادشاهان عثمانی در زمستان که هوا سرد بود، در کاخ دولما باغچه اقامت داشتند و از همان جا نیز حکومت می کردند و برای فصل تابستان به دلیل آب و هوای خوب کاخ بیلربیی به این کاخ زیبا نقل مکان می کردند. لازم به ذکر است که سلطان عبدالحمید دوم که پادشاه خلع شده عثمانی بود، از سال ۱۹۱۲ تا ۱۹۱۸ در این کاخ زندانی بود و در همان جا نیز فوت کرد. امروزه این کاخ تبدیل به موزه شده و برای بازدید گردشگران باز می باشد.

معماری کاخ بیلربی

طراحی این کاخ توسط معماران ترک به نام (سرکیس بالیان) و (آگوپ بالیان) انجام شده و از لحاظ موقعیت جغرافیایی به گونه ای قرار گرفته که چشم انداز زیبایی به تنگه بسفر دارد. این کاخ در زمینی مستطیلی شکل ساخته شده که بخش اعظم آن روبه تنگه بسفر قرار گرفته است. در معماری آن می توان ترکیبی از سبک شرقی و غربی را به چشم دید. جالب است بدانید که همه چیز در این کاخ به صورت متقارن بوده و ظاهری اروپایی دارد. کاخ بیلربی که به آن سرای بیگربیگی نیز گفته می شود، دارای ۲۴ اتاق، ۶ تالار و یک حمام است که شامل بخش های حرمسرا، سالن غذاخوری، دفتر کار، واحد خصوصی مادر سلطان می شود. به دلیل علاقه ای که مادر سلطان به دریا داشت، اتاق او را به موازات آب ساختند. این کاخ دارای آلاچیق ها و باغ های زیبایی است که مساحت کل محوطه کاخ و فضای اطراف آن به ۳۰۰۰ متر مربع می رسد و در بنای آن می توان سبک های هنری رنسانس و نئوکلاسیک باروک را به چشم دید.برای ساخت دیوارهای بیرونی کاخ از سنگ مرمر سفید و برای ساخت نمای داخلی از آجر و برای کف آن از چوب استفاده شده است. همچنین در سقف کاخ بیلربی از یک نوع نی های حصیری خاص استفاده کرده اند. این کاخ به دو بخش مردانه و زنانه تقسیم می شود که هر کدام ورودی جداگانه دارند. از قسمت مردانه که تجملاتی تر بود برای امور ایالتی و بخش زنانه که ساده تر بود برای بانوان استفاده میشد. در قسمت شرقی کاخ، دفتر وزیران و در قسمت غربی اتاق مادر سلطان و حرمسرا قرار داشت. این بخش ها امروزه نیز به همان صورت باقی مانده اند.یکی از دلایلی که کاخ بیلربیی را از سایر کاخ ها متمایز می کند این نکته است که دیوارهای کاخ به گونه ای ساخته شده اند تا عایق صدا باشند. کف این بنا برای جلوگیری از نفوذ رطوبت به وسیله روکش های حصیری که از مصر آورده بودند، پوشانده شده است.

تزئینات کم نظیر کاخ بیلربی

این کاخ دارای دو طبقه اصلی و یک زیرزمین است. فضای داخلی دارای سه ورودی و ۶ اتاق بزرگ و ۲۶ اتاق کوچک، چندین آشپزخانه و انباری در زیرزمین است که اتاق ها به وسیله سنگ مرمر تزئین شده اند. در کف سالن فرش ها و گلیم های بزرگی قرار دارد. هنگام ورود به این بنای تاریخی، بدون شک مجذوب گلدان های چینی، ژاپنی، ساعت های فرانسوی و لوسترهای کریستالی که از سقف آویزان شده اند، می شوید. در یکی از سالن های پذیرایی، یک حوض و آب نما وجود دارد که در اغلب قصرهای عثمانی چنین چیزی به چشم می خورد. یکی از زیبایی های این کاخ، وجود تزئینات روی سقف، نقاشی ها و کتیبه های عربی است. سلطان عبدالعزیز علاقه زیادی به نقاشی و هنر داشت و خود نمونه هایی برای بنا ترسیم کرد و از بهترین نقاشان اروپایی استفاده کرد. برخی از نقش ها و طرح های موجود روی دیوارهای کاخ توسط عبدالفتاح افندی که یکی از خوشنویسان مطرح آن زمان بود، به تحریر در آمده است. تزئینات روی سقف اغلب حول دریا بوده و برخی از طرح ها بر اساس سبک شرقی و الهام گرفته از طبیعت ترسیم شده اند. یک باغ زیبا روی دامنه تپه ی پشت کاخ قرار دارد که با گل های مگنولیا و سایر گیاهان کمیاب تزئین شده و زیبایی آن را دو چندان می کند. درون باغ تعدادی آلاچیق و غرفه مرمر وجود دارد. آلاچیق اهیر که اسب های سلطان در آن نگهداری میشد و سقف آن مزین به نقاشی هایی با طرح اسب است به همراه آلاچیق زرد و غرفه مرمر که دیوارهایی از جنس مرمر و یک فواره دارد، درون این باغ قرار گرفته اند و بر زیبایی آن می افزایند.

ساعت بازدید از کاخ تاریخی استانبول

 شما می توانید در تمام روزهای هفته به غیر از دوشنبه ها از ساعت ۹ صبح الی ۱۸ برای بازدید از کاخ بروید. هزینه ورودی برای هر نفر ۶۰ لیر (سال ۱۴۰۱) و برای کودکان زیر هفت سال رایگان می باشد. برای اینکه بتوانید به طور کامل از محوطه کاخ دیدن کنید به ۳ الی ۴ ساعت زمان نیاز دارید.

کاخ بیلربی کجاست؟

برای دسترسی به کاخ بیلربی اگر در قسمت اروپایی استانبول هستید، به وسیله کشتی می توانید از بشیکتاش، امینونو و کاراکوی به اسکودار بروید و سپس سوار اتوبوس خطوط  ۱۵B ،۱۲H ،۱۵KC 14M ،۱۵Eشوید و در ایستگاه بیلربی پیاده شوید. همچنین برای رفتن به موزه بیلربی می توانید از دلموش نیز استفاده کنید اما ممکنه مدت زمان بیشتری طول بکشد چرا که باید منتظر بمانید تا ظرفیت هشت نفره آن تکمیل شود.

آدرس موزه کاخ بیلربی:

ترکیه، استانبول، محله اسکودار، خیابان عبدالله آقا

دیدنی های نزدیک

همانطور که می دانید جاهای دیدنی استانبول بسیار زیاد است. برای اینکه بتوانید از همه ی آن ها دیدن کنید باید به اندازه کافی پول و زمان داشته باشید. جاذبه هایی که در نزدیکی کاخ بیلربی قرار دارند عبارت اند از: میدان اورتاکوی، اسکودار، کاخ دلما باغچه، گرو کاملیکا کوچک، میدان تکسیم،  بیشه فتحی پاشا، پارک Nakkastepe، موزه معصومیت، مسجد اوتاکوی، مسجد احلامور، مسجد حمید ایول و مسجد کاشیکاری.

هتل های نزدیک

هنگام رزرو هتل های استانبول دقت کنید، هتلی که انتخاب می کنید در نزدیکی مراکز خرید و جاذبه های گردشگری باشد. هتل هایی که در نزدیکی کاخ بیلربی قرار دارند عبارتند از: هتل مالتا بسفر، هتل قلم طلایی، هتل قلعه تکسیم، هتل رادیسون بلو بسفر استانبول، بسفر اقامت، HOTELEMEK، هتل Bosphorus Palace و هتل میدان اوسکودار.

این مطالب هم واقعا جذابن!!!

نظر شما چیست، اینجا بنویس:)

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا