بدون شک زندگی در آمریکا رویای بسیاری از ماست، اما شاید ندانیم که چگونه باید این کار را انجام دهیم. حتی شاید فکر کنیم که دیگر برای ما دیر شده است اما میتوانیم این رویا را برای فرزندانمان داشته باشیم. احتمالا شما هم دوست دارید که فرزندانتان در کشور پیشرفتهای مانند آمریکا تحصیل کنند، پس به دنبال این هستید که شرایط تحصیل در مدارس آمریکا را بدانید. در واقع پروسه اخذ پذیرش از این مدارس راحت نیست اما غیرممکن هم نیست. با ما همراه باشید تا در این مقاله در مقصد360 مبحثِ تحصیل در مدارس دولتی آمریکا را برایتان توضیح دهیم. شاید شما هم جزو آن دسته از افرادی باشید که بتوانید پذیرش از این مدارس را بگیرید.
نگاهی به سرفصلها
چرا همه به دنبال تحصیل در مدارس آمریکا هستند؟
مدارس آمریکا یا بهتر است بگوییم مدارس دولتی آمریکا جزو پرطرفدارترینها هستند. شاید بین تحصیل در کانادا و آمریکا ترجیح دهید که فرزندتان در آمریکا درس بخواند، زیرا به هر حال آمریکا جزو پیشرفتهترین کشورهای دنیا است. هیچکس بدش نمیآید که فرزندش در پیشرفتهترین نقطه جهان تحصیل کند و به خاطر همین مدارس دولتی آمریکا رقابت بسیار سنگینی برای پذیرش دارند. از طرفی شما با تحصیل فرزندتان در کشور آمریکا، یک راه آسان را انتخاب کردهاید تا به آمریکا مهاجرت کنید و مدت زمان تحصیل را در آنجا زندگی کنید. بعلاوه اینکه فرزندتان هم از سن پایین در یک کشور پیشرفته است و میتواند آینده خوبی برای خودش پیدا کند. به خاطر همین او را به مدارس آمریکا میفرستید و خودتان هم به عنوان قیم یا سرپرست در کنار او میمانید.
سیستم آموزشی کشور آمریکا چگونه است؟
سیستم آموزشی آمریکا به این صورت طراحی شده که بچهها از سن ۶ تا ۱۸ سالگی باید در مدارس تحصیل کنند و بعد دیپلم بگیرند. انواع مختلفی از آموزشها و برنامههای تحصیلی به آنها ارائه میشود. این سیستم سعی دارد که علاوه بر دروس تحصیلی، فرهنگها و رفتارهای مناسب را به دانش آموزان بیاموزد و کاری کند که آنها بتوانند برای آینده شغلی خود با برنامه پیش بروند و به درجات بالایی از موفقیت برسند.
چند نوع مدرسه در کشور آمریکا وجود دارد؟
مدارس آمریکا به دو نوعِ دولتی و خصوصی تقسیمبندی میشوند. مدارس خصوصی آمریکا هم خودشان چند دستهبندی دارند که یکی از انواع آنها مدارس شبانهروزی آمریکا است. تحصیل در مدارس خصوصی شبانهروزی راحتتر از مدارس دولتی است، زیرا در مورد مدارس دولتی اولویت با افرادی است که بومی ایالات متحده باشند؛ یعنی آمریکا مانند هر کشور دیگری، اولویت را به مردم خودش میدهد اما به هر حال این گونه نیست که بگوییم تحصیل فرزندتان به عنوان یک فرد خارجی در مدارس دولتی آمریکا غیر ممکن است. میتوان با برآورده کردن شرایط و داشتن شانس بالا، پذیرش مدارس دولتی آمریکا را از کلاس نهم تا دوازدهم گرفت که این پذیرش برای مقاطع پایینتر کمی خاصتر است.
برای تحصیل در مدارس دولتی کشور آمریکا چه شرایطی لازم است؟
تحصیل در مدارس دولتی آمریکا، همانطور که بالاتر هم اشاره کردیم، از کلاسهای نهم تا دوازدهم برای دانشآموزان خارجی امکانپذیر است. برای قبل از کلاس نهم شرایط اخذ پذیرش خیلی سختتر است. یعنی شما میتوانید مدرکی به نام گواهینامهی برنامهِ دانشآموز داشته باشید تا فرزندتان در این مقاطع در مدارس دولتی این کشور درس بخواند. اگر ویزای تحصیلیِ فرزند شما از نوع F1 یا M1 باشد، امکان تحصیل در مدارس دولتی تا کلاس هشتم نیست. چرا که این مدارس نمیتوانند گواهی برنامه دانش آموز یا همان SEVP را برای دانشآموزان خارجی در مقطع پایین تر از کلاس نهم ارائه کنند.
به طور خلاصه شرایط تحصیل در مدارس دولتی آمریکا شامل موارد زیر است:
حضور در مدرسه متوسطه محدود به ۱۲ ماه است ( محدودیت حضور ۱۲ ماهه محدودیتی است که در فرم I20 به آن اشاره شده و شما آن را تایید کردهاید، اما در ویزایی بغیر از F1 این محدودیت وجود ندارد. مثلا اگر فرزند شما ویزای A2 داشته باشد، این محدودیت ۱۲ ماهه حساب نمیشود. در واقع دانشآموزان مقطع متوسطه که ویزای F1 دارند، وظیفه دارند که هزینههای سرانه را به صورت کامل؛ یعنی یارانه و سرانه آموزش و تمام هزینههای مدرسه بپردازند).
دانش آموزانی که ویزای F1 داشته باشند، نمیتوانند در مدارس ابتدایی دولتی یا برنامههای آموزش بزرگسالان با بودجه دولت حضور پیدا کنند.
چند نوع دبیرستان دولتی در کشور آمریکا وجود دارد؟
پیش از این هم برایتان توضیح دادیم که انواع مدارس در کشور آمریکا متفاوت است که مدارس دولتی هم با هم متفاوت هستند. در واقع تحصیل در مدارس دولتی آمریکا یا دبیرستانهای آمریکا یعنی اینکه شما وارد یکی از سه نوع مدارس زیر شوید:
دبیرستان دولتی عمومی و پابلیک
این نوع مدرسهها سیاستهایی دارند که علاوهبر دروس مختلف که همه دانشآموزان در کل دنیا یاد میگیرند، فرصت یادگیری ترکیبی و دیجیتال هم در اختیار دانشآموزان قرار میدهد. آموزش مدارس عمومی، رایگان و فراگیر است. برای دانشآموزانی که در روستاها و حاشیه شهر هستند و از راه دور تحصیل میکنند دورههای آنلاین در نظر میگیرند. علاوه بر دروس خود دانشآموزان، کلاسهای علوم کامپیوتر هم برای آنها ارائه میشود. بعضی از آنها دورههای مربوط به هنر و موسیقی را هم دارند.
دبیرستان چارتر
دبیرستانهای چارتر هم جزو مدرسه دبیرستانهای دولتی هستند کلاسهای درسی که در آنها برگزار میشود، هماهنگ با نیاز دانشآموزان است. نهادهای دولتی مستقل، این مدارس را اداره میکنند و مجوزی که دارند، تحت عنوان مجوز مدرسه چارتر است. استانداردهای تحصیلی در این کشور طبق اساسنامه و قوانین جامعه آمریکاست. پذیرش هر پیشینه نژادی قومی و موقعیتهای اجتماعی و اقتصادی مختلف، توسط این دبیرستانها انجام میشود و میتواند گزینه خوبی برای تحصیل در مدارس دولتی آمریکا به حساب بیاید. معمولاً این مدارس شهریه ندارند. با تحصیل در این مدارس، قدرت پذیرش فرهنگهای مختلف در دانش آموزان بالا میرود و معلمان کاملاً کار آموختهای در اختیار دانشآموزان قرار دارند.
دبیرستانهای مگنت
از دیگر دبیرستانهای دولتی، دبیرستانهای مگنت است که دانشآموزان با همه موقعیتهای اقتصادی، اجتماعی، پیشینههای قومیتی و نژادی و سطوح پیشرفته در آنجا ثبتنام میکنند . نه تنها درسهای تخصصی در آنها ارائه میشود، بلکه هنرهای زیبا و نمایشی، مطالعات بینالملل، زبانهای خارجی، آموزش فنی حرفهای هم در این کلاسها تدریس میشود. اکثر این دبیرستانها شهریه نمیگیرند و جالب است بدانید که برای پذیرش، قرعه کشی هم انجام میدهند. استانداردهای دولت آمریکا کاملاً در این دبیرستانها رعایت شده است و معمولا دانش آموزان کاملاً فرهیختهای را بیرون میدهند. از لحاظ آموزش هم بسیار باکیفیت عمل میکند.
آیا مدارس دولتی آمریکا نیاز به پرداخت شهریه دارد؟
اینکه شما فکر میکنید تحصیل در مدارس دولتی آمریکا یعنی تحصیل رایگان، اشتباه است. برای دانشآموزان خارجی و بینالمللی تحصیل رایگان وجود ندارد. اگر میخواهید در دبیرستانهای دولتی آمریکا فرزند خود را ثبتنام کنید، باید همه هزینههای مربوط به تحصیل و زندگی را خودتان پرداخت کنید. معمولا مبلغ آن را در فرمهایی که پر میکنید مینویسند؛ اما شاید در فرمهایی مانند فرم I20 به میزان شهریه اشاره نشده باشد. بعد از اینکه پروسه ثبتنام انجام میشود و شما یک بیانیه محضری از مسئول مدرسه میگیرید و فرم امضا میشود، سند هزینه کامل شهریه ارائه خواهد شد که به طور میانگین شهریه تحصیل در مدارس دولتی آمریکا بین ۳ هزار تا ۱۰ هزار دلار است.
بهترین مدارس دولتی آمریکا کدامها هستند؟
اگر تصمیم خود را گرفتهاید و بین ویزای تحصیلی کانادا و آمریکا، ویزای تحصیلی آمریکا را انتخاب کردهاید، پس باید مدارس دولتی آمریکا را هم بشناسید. برای اینکه فرزندتان در این مدارس به موفقیت بالا برسد، باید بدانید که کدام مدرسهها در این کشور جزو بهترینها به حساب میآید. به خاطر همین در این قسمت تصمیم گرفتیم که بهترین مدارس دولتی آمریکا را به شما معرفی کنیم تا در این باره بهتر عمل کنید.
مدرسه علوم و فناوری توماس جفرسون
این دبیرستان دولتی که در ویرجینیا شمالی واقع شده است، در حوزه ریاضیات، علوم و فناوری بسیار عالی است و در دستهبندی دبیرستانهای دولتی مگنت قرار میگیرد که باعث کنجکاوی ذهنی و فکری، ارتقاء مسئولیت اجتماعی و تسلط دانشآموز در پروژههای تحقیقی و تحقیق انتقادی میشود. هیئت علمی این مدرسه همگی در سطح ممتاز و تیزهوش هستند. تحقیقات نشان میدهد که این مدرسه برای امتحانات تعیین سطح پیشرفته، صددرصد قبولی دارد. اما همان قدر که کیفیت بالایی دارد، برای ورود دانشآموزان و پذیرش هم سختگیری میکند.
برای پذیرش در این مدرسه امتحان ورودی، توصیهنامه، مقاله شخصی، پیشرفت تحصیلی بالا، اشتیاق و انگیزه، استعداد و به طور کل اثبات شایستگی نیاز است اما بهرحال برای کسانی که به دنبال تحصیل در مدارس دولتی آمریکا هستند، جزو گزینههای فوقالعاده عالی است.
مدرسه کارنگی ونگارد
این مدرسه علاوهبر تدریس دوره AP و دروس پیشنیازش، دوره دروس افتخاری هم دارد. ۹۸ درصد کسانی که در این مدرسه تحصیل میکنند، میتوانند پذیرش کالج و دانشگاهها را بگیرند؛ یعنی در آزمونهای ورود به دانشگاه پذیرفته شوند. میتوان گفت ۱۰۰ درصد دانشآموزان هم در امتحانات AP قبول خواهند شد. برای اینکه فرزندِ شما مدرک فارغالتحصیلی از این مدرسه بگیرد، علاوه بر دروسی که پشتسر میگذارد، باید ۱۰ دوره AP و صد ساعت خدمات اجتماعی را سپری کرده باشد. برای اینکه در این مدرسه پذیرش بگیرد، باید هم نمرات درسی بسیار خوبی داشته و هم اینکه توصیهنامهای از معلمان قبلی فرزندتان بگیرید.
مدرسه علوم هنرهای آزاد
برای تحصیل در مدارس دولتی آمریکا، این دبیرستان را فراموش نکنید که در تگزاس است. جزو دبیرستانهای مگنت به حساب میآید که کیفیت فوقالعاده بالایی برای آموزش دارد. معمولا دانشآموزان با استعداد و نخبه در آن ثبت نام میکنند که ضریب قبولی دانشآموزان در آزمونهای AP، حدودا ۹۶ درصد است. دورههایی با محوریت پروژه و تحقیق در این دبیرستان دارند که همین باعث میشود برای دروس دانشگاهی هم آماده شوند.
آکادمی کلاسیک گیلبرت
این مدرسه دولتی در آریزونا، تمرکز زیادی روی روش آموزش سقراطی دارد. برنامه درسی که ارائه میدهد، کاملاً یکپارچه، دقیق و متناسب با عملکرد دانشآموزانش است. دورههای افتخاری برای آزمونهای AP را هم برگزار میکند که ضریب قبولی دانشآموزانش طبق آمارهای در دسترس و شرکت در این دورهها ۹۸ درصد است. علاوه بر آن دورههای مربوط به هنرهای زیبا، باشگاههای ورزشی و دو و میدانی هم برگزار میشود. شرایط اخذ مدرک فارغالتحصیلی از این مدرسه، یک پروژه دفاع و ۸۰ ساعت خدمات اجتماعی است.
دبیرستان ارشد طراحی و معماری
این دبیرستان هم جزو مدرسههای مگنت به حساب میآید. دورههای مربوط به هنرهای زیبا، معماری، سرگرمی و ارتباطات بصری در آن آموزش داده میشود. حتی کلاسهایی مربوط به سطوح AP هم در آنجا برگزار میشود. دورههای مربوط به ریاضی، زبان و علوم سنتی در این مدرسهها ارائه میگردد. ۹۸ درصد قبولی در آزمون AP بعد از شرکت در دورههای این مدرسه وجود دارد و حتی امکان کارآموزی در شرکتهای طراحی هم حین تحصیل در این مدرسه است.
افرادی که از لحاظ اقتصادی ضعیفتر هستند، در این مدارس تحصیل میکنند. این مدرسه جزو مدارسی است که از وزارت آموزش آمریکا روبان آبی دریافت کرده است و همین نشان میدهد که از لحاظ کیفی، چقدر سطح بالایی دارد. در نهایت پذیرش در این مدرسه نیازمند شرکت در آزمون آزمایشی، ارائه یک نمونه کار و یک دفترچه طراحی است.
نتیجهگیری
در این مقاله متوجه شدید که شرایط تحصیل در مدارس دولتی آمریکا چگونه است. شاید قبل از این ناامید بودید و فکر میکردید که تحصیل در این مدارس فقط مخصوص افراد بومی کشور آمریکاست اما با خواندن این مقاله متوجه شدید که شما هم شانس این را دارید که فرزندانتان را در مدارس دولتی آمریکا ثبتنام کنید. اما به هر حال رقابت بسیار سنگین است. باید سعی کنید که همه شرایط را رعایت کنید و برای پروسه مهاجرت تلاش بکنید. اگر بتوانید پروسه تحصیل در مدارس آمریکا را مرحله به مرحله پیش ببرید و همه اقدامات را به موقع انجام دهید، شانس این را دارید که فرزندتان را در مدارس دولتی آمریکا ثبتنام کنید.