ترکیه

5 غذای خوشمزه ترکیه

شب

ترکیه یکی از کشورهایی است که به عنوان مرکز غذایی منطقه شناخته می‌شود و غذاهایی با تنوع بسیار بالا دارد. در زیر به برخی از معروف‌ترین غذاهای ترکیه اشاره می‌کنیم:

یاپراک دولما (دلمه برگ مو)

یاپراک دولما (Yaşmaklı Dolma) یا دلمه برگ مو (Sarma) یک غذای محلی و معروف در ترکیه است که در تمام کشور پخته می‌شود. این غذا به صورت نوارهای برگ گیاهانی مانند برگ‌های انگور یا گل کلم پخته شده و با مخلوطی از برنج، گوشت چرخ‌کرده، پیاز، نعناع و ادویه‌های معطر مانند فلفل قرمز و دارچین پر شده است. بسته به نوع دلمه برگ مو، ممکن است حاوی بعضی از اجزای دیگر مانند حبوبات، نارنج، لیمو ترش، رب گوجه فرنگی و آبلیمو نیز باشد.

یاپراک دولما به صورت سرد یا گرم سرو می‌شود و ممکن است با ماست، سالاد و نوشابه‌های محلی مانند آی‌ران، شربت حلب، شربت شانه، شربت اسکنجبین و غیره همراهی شود. این غذا به عنوان یکی از غذاهای اصیل ترکیه شناخته می‌شود و در رستوران‌ها، سفره‌های خانگی و مهمانی‌ها به عنوان غذای اصلی یا پیش غذا سرو می‌شود.

ایچلی کوفته

ایچلی کوفته یکی از غذاهای محلی ترکیه است که در اصل از شهر بورصا به منطقه‌های دیگر ترکیه راه یافته است. این غذا از گوشت چرخ کرده، برنج، پیاز، سیر، جعفری و ادویه‌های مختلفی مانند نمک، فلفل قرمز، زردچوبه و… تهیه می‌شود. برای تهیه این غذا، ابتدا برنج با آب جوش و سپس با پیاز، سیر و جعفری خرد شده مخلوط شده و به همراه گوشت چرخ کرده و ادویه‌ها می‌شود و به شکل گلوله‌ای آماده می‌شود. سپس این گلوله‌ها در حالی که در روغن سرخ شده‌اند، به آب یا نوشابه گرم اضافه شده و به مدت چند دقیقه در حرارت پایین پخته می‌شوند تا کاملا پخته شوند.

این غذا در اصل به صورت خیلی کوچکتر درست شده و به عنوان پیش غذا سرو می‌شود. اما اگر به صورت اصلی آن را سفارش دهید، به شکل چند تا گلوله بزرگ‌تر سرو می‌شود که معمولا با سالاد، چلوکباب، پیاز سرخ شده و یا خیار شور همراهی می‌شود. این غذا به دلیل طعم و خواص مغذی آن مورد علاقه بسیاری از مردم ترکیه قرار دارد و در بسیاری از رستوران‌های ترکیه به عنوان غذای اصلی یا پیش غذا سرو می‌شود.

ایمام بایلدی

ایمام بایلدی یک غذای محلی ترکیه است که به زبان ترکی به آن “patlıcan dolması” یا “karnıyarık” می‌گویند. در اصل این غذا از بادمجان پخته شده، گوشت چرخ کرده، پیاز، سیر، فلفل

برای تهیه ایمام بایلدی، ابتدا بادمجان‌ها شسته و خشک می‌شوند و سپس شکافی در وسط آن‌ها با چاقو وارد می‌شود تا درون آن باز شود. بعد از پخت گوشت چرخ کرده، پیاز و سیر در روغن سرخ شده، فلفل دلمه‌ای و گوجه‌فرنگی خرد شده به آن اضافه می‌شود و مخلوط می‌شود. سپس این مخلوط درون بادمجان‌ها پر شده و در حالی که روی آن‌ها یک لایه رب گوجه‌فرنگی می‌ریزیم، درون فر قرار می‌دهیم تا بپزند.

این غذا را معمولاً با رشته یا نان خامه‌ای سرو می‌کنند. اما در بعضی از رستوران‌های ترکیه، ایمام بایلدی را همراه با سالاد یا خیارشور و یا با پیاز سرخ شده و فلفل دلمه‌ای سرو می‌کنند. این غذا به دلیل طعم و خواص مغذی آن مورد علاقه بسیاری از مردم ترکیه قرار دارد و در بسیاری از رستوران‌های ترکیه به عنوان غذای اصلی سرو می‌شود.

لمهجون

لهمجون یکی از غذاهای محبوب ترکیه و کشورهای اطراف آن است. این غذا در اصل یک نوع پیتزا است که در ترکیه به نام “lahmacun” شناخته می‌شود و در کشورهای دیگر با نام‌های مختلفی شناخته می‌شود.

لهمجون با برگه‌های نانی تهیه می‌شود که با حشوه‌ای از گوشت چرخ کرده، پیاز، گوجه‌فرنگی، سیر، فلفل دلمه‌ای و ادویه‌های مختلفی پر شده و درون فر می‌رود تا بپزد. برگه‌های نانی لهمجون به صورت نازک و مرطوب هستند و حشوه‌ی آن را بسیار خوشمزه می‌کنند.

لهمجون را معمولاً با سبزیجاتی مانند ریحان، پیاز، نعناع، گوجه‌فرنگی و سالاد خیار و یا با پنیر فرنگی سرو می‌کنند. این غذا به عنوان یک غذای سریع و خوشمزه در کافه‌ها و رستوران‌ها سرو می‌شود و به دلیل طعم خوشمزه و سادگی تهیه آن، مورد علاقه بسیاری از مردم قرار دارد.

جاق کباب‌

جاق کباب یکی از غذاهای سنتی ترکیه است که در بسیاری از رستوران‌ها و کافه‌های این کشور سرو می‌شود. این غذا با استفاده از گوشت بره یا گوسفند تهیه می‌شود که قبل از پخت در مخلوطی از ادویه‌های ترکیبی به نام “جاق” خیسانده می‌شود. معمولاً از نوعی ادویه‌های خشک و تلخ برای تهیه جاق استفاده می‌شود که شامل زرد چوبه، فلفل دلمه‌ای، دارچین و گلابی است.

پس از خیساندن گوشت در مخلوط ادویه‌ها، آن را روی چوب‌های شمعی یا تنور می‌پزند. در برخی رستوران‌ها، جاق کباب را با سبزیجات و سالاد ترکی تقدیم می‌کنند و در برخی دیگر، با نان ترکیه‌ای سرو می‌شود.

جاق کباب به دلیل طعم خوشمزه، ترکیبی از ادویه‌ها و عمل پخت منحصر به فرد، در بین مردم ترکیه و کشورهای اطراف آن بسیار محبوب است و به عنوان یکی از غذاهای سنتی ترکیه محسوب می‌شود.

این مطالب هم واقعا جذابن!!!

نظر شما چیست، اینجا بنویس:)

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا